Rudari u štrajku OTELI I BRUTALNO NASMRT PRETUKLI zamenika ministra u Boliviji (FOTO) (VIDEO)

Iljanes je ubijen nakon što je dvoje demonstranata poginulo u sukobima sa policijom, što je samo pojačalo tenzije oko štrajka

  • 2

Bolivijski rudari, koji štrajkuju, oteli su i na smrt pretukli zamenika ministra unutrašnjih poslova Rodolfa Iljanesa koji je otišao u oblast Panduro da smiri tenzije izazvane zakonima koji se tiču rudarstva, saopštili su zvaničnici.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

OVO JE NAJNAPALJENIJI POLITIČAR NA SVETU: Pogledajte kako napada voditeljke, radnice... (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ministar Karlos Romero je rekao da je Iljanes "kukavički i brutalno" ubijen i zatražio da njegovo telo bude predato vlastima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ministar odbrane Rejmi Fereira je za tv stanicu "Red Uno" izjavio da je Iljanes "divljački pretučen" na smrt, prenela je agencija AP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Iljanes je ubijen nakon što je dvoje demonstranata poginulo u sukobima sa policijom, što je samo pojačalo tenzije oko štrajka.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je otišao u Panduro, 130 kilometara južno od La Paza, da bi započeo dijalog sa rudarima, koji od ponedeljka u znak protesta blokiraju autoput.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    26. avgust 2016 | 11:27

    Poruka rudarima u strajku: j*** im majku :D

  • ciklična kretanja populacija kroz istoriju

    26. avgust 2016 | 15:58

    Krajnje vreme da Amerika, južna i severna, dobiju revoluciju i antirasističke organizovane borbe, jer im je prethodni građanski rat doneo korporativni model organizacije novca i moći, koji više ne mogu obuzdati ni autori. Sada je to najezda skakavaca tj. ljudi nemaju vođu, ali svi jednako reaguju. A kapital ko kapital, jede sve do svog početka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA