CRNOGORCI POOŠTRILI KAŽNJAVANJE KOMUNALNIH PREKRŠAJA: Kazna za “prečicu" 100 evra, za prljave točkove 7.500!

Građani će morati da vode računa i gde bacaju žvake, opuške, flaše jer će biti kažnjeni, takođe, sa 100 evra

  • 13
Kontrolorka, kontrola karata, GSP, BUS PLUS, kazna za prevoz, Beogradska komunalna policija Foto: Milena Đorđević

Zakon o komunalnim delatnostima koji propisuje novu kaznenu politiku u Crnoj Gori stupio je danas na snagu, javlja Dan.

To praktično znači da nema više pranja rublja, kupanja, pojenja stoke, pranja vozila pored vodoizvorišta, uklanjanja poklopaca sa šahtova, lomljenja klupa, stolova, stolica, korpi za otpatke, dečjih rekvizita, a građani neće smeti ni da lože vatru ni da pale granje i lišće. U slučaju da to urade, građani će dobiti kaznu od 150 do 1.500 evra.

Ista kazna predviđena je i za one koji uništavaju saobraćajne znakove, prljaju ograde, stubiće, žice, klupe, sprave za igru, gnezda, kućice za ptice, rasvetu, kidaju ili vade cveće.

Sa javnih česmi samo se može piti voda, ali se ne može uzimati za druge svrhe, jer sledi kazna od 100 evra, koliko je i predviđena kazna i za vanpijačnu prodaju i kampovanje bez odobrenja.

Podgoričani su poznati po tome da vole prečice. Od danas više neće moći da ih koriste jer će, ukoliko ih nadležni organ uhvati u tom "nedelu" morati da plate 100 evra.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Građani ne smeju da se klizaju, skijaju, sankaju i igraju fudbal na mestima koja nisu za to predviđena, kao ni da se penju na drveće, spomenike i sklupture jer će biti kažnjeni sa 100 evra.

Ovaj zakon tretira i vlasnike kućnih ljubimaca i pernatih životinja. Ukoliko se odluče da prošetaju psa po zelenoj površini u džepu moraju imati 100 evra kako bi platili kaznu ukoliko ih nadležni zateknu u prekršaju.

KO VOZI MAČKU U LIFTU KAZNA 75.000 DINARA: Stroga pravila za vlasnike kućnih ljubimaca!

Građani će morati da vode računa i gde bacaju žvake, opuške, flaše jer će biti kažnjeni takođe, sa 100 evra.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Glavni grad je poznat po tome da ima veliki problem sa krupnom stokom. Stoka se može videti svuda, od ulice do parkova koji su predviđeni za igru najmlađih. Kazna do 1.500 evra sledi za one koji se odluče da krave, koze i ovce na ispašu izvedu u park.

KAZNA ZA SUŠENJE VEŠA 8.000 DINARA: Dobro pazite gde ga prostirete!

Ukoliko se otpad odlaže na obalama i koritima reka, na putevima ili pored njih sledi kazna od 1.500 do 7.500 evra.

Foto: Tanjug/Saša Petrović Foto: Tanjug/Saša Petrović

Za narušavanje komunalnog reda bukom sledi ista kazna, kao i obaranje i uklanjanje drveća, kidanja grana, šiblja bez odobrenja i zabijanje eksera i klinova u stabla. Ista kazna predviđena je i za lepljenje plakata po fasadama zgrada, stablima, parkiranje na zelenim površinama, kao i ukoliko neko kopa i odnosi zemlju, humus, kamen ili pesak.

AUUU KOLIKO KAZNI! Pevač duguje više od 100.000 dinara Parking servisu!

Zakon predviđa da građani koji sa gradilišta izlaze na javni put moraju prvo da operu točkove automobila jer ukoliko to ne urade platiće kaznu od 1.500 do 7.500 evra. Isto će proći i oni koji budu prekopavali javnu površinu, zbog instalacija, bez saglasnosti.

(Telegraf.rs / Izvor: m.cdm.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grofica

    26. avgust 2016 | 18:23

    Proteći će mnogo vode Moračom dok se ovo ne "primi" u Podgorici i širom CG.

  • Yug

    26. avgust 2016 | 19:21

    Za posedovanje oruzija bez dozvole uslovna

  • Marija

    27. avgust 2016 | 12:20

    Ovo nikada nece zaziveti u CG,ne palite narod!Nemaju nijednu kameru na semaforu niti kaznjavaju za prelazak na crveno svetlo a sad hoce da naplate kaznu od 7500e za prljave tockove.....hahahahhaha!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA