POKUŠAN ATENTAT NA ANGELU MERKEL? Napadač kolima pokušao da uleti u kolonu, češka policija smirila situaciju (FOTO)

Muškarac je uhapšen u crnom "mercedesu" kada je pokušao da se infiltrira u Merkelinu pratnju dok je bila u poseti Pragu

  • 2

Naoružana Češka policija uhapsila je naoružanog muškarca koji je pokušao da se ubaci u kolonu vozila u kojoj je bila nemačka kancelarka Angela Merkel.

MERKEL: Bez napretka u Ukrajini nema ukidanja sankcija Rusiji

Sumnja se da je pokušan atentat na nemačku kancelarku.

Muškarac je uhapšen u crnom "mercedesu" kada je pokušao da se uvuče u Merkelinu pratnju dok je bila u poseti Pragu. Nije bio naoružan, i delovao je sam. 

Lokalni policijski zvaničnici naveli su da je muškarac uhapšen pod sumnjom da je planirao zločin koji je usmeren protiv zvaničnika, kao i da je taj slučaj sada u rukama detektiva u Pragu.

Tamošnji mediji navode da je kolona u kojoj je bila Merkelova bila na putu od aerodroma, kada se pojavilo sumnjivo vozilo.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

-Vozač "mercedesa" nije se obazirao na policijska upozorenja i pokušao je da se priključi koloni po svaku cenu. Nakon što mu je policija rekla da će pucati ukoliko ne zaustavi vozilo, on je stao i izašao iz automobila, nakon čega je uhapšen - prenosi RT.

Policija je u njegovom vozilu našla palicu, sprej sa suzavcem i lisice.

Inače, Merkelovu su danas u Pragu, gde je doputovala da bi sa češkim liderima razgovarala o migrantskoj krizi, dočekali i nezadovoljni demonstranti.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Demonstranti su nosili transparente na kojima je prikazana kao nacistički lider Adolf Hitler i uzvikivali "Merkelova mora otići".

Pogledajte i video posete nemačke kancelarke Pragu:

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA