Mesec dana pritvora za FANTOMA IZ BLOKOVA!

Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Stojanovića zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, a protiv drugog osumnjičenog za pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela,

  • 0

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Saši Stojanoviću (44), osumnjičenom za prošlonedeljnu pucnjavu u bloku 45 na Novom beogradu i njegovom pomagaču u skrivanju nakon pucnjave, rečeno je danas Tanjugu u tom sudu.

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog iz bloka 45

Portparol suda Tanja Koljenšić rekla je da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor osumnjičenom zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobitih okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke.

Pritvor mu je, kako je dodala, određen i zbog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret i zaprećene kazne, a način izvršenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Drugom osumjničenom pritvor je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, rekla je Koljenšić.

KO JE ČOVEK KOJI JE 18 SATI TERORISAO NOVI BEOGRAD? Sve o osumnjičenom pucaču iz Jurija Gagarina (FOTO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Stojanovića zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, a protiv drugog osumnjičenog za pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, rekla je sinoć Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Stojanović je nakon pucnjave, u četvrtak oko 20 sati, pobegao u soliter u ulici Jurija Gagarina 241, a policija ga je čekala u opsadi 18 sati, pa se povukla.

Na licu mesta ostali su policajci u civilu koji su ga prilikom pokušaja bekstva uhapsili kod solitera.

(Tanjug.rs/Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA