≫ 

POVRATAK U DOBA NEMANJIĆA: Evo kako izgleda PRAVI SRPSKI OKLOP IZ 14. VEKA! (VIDEO)

Za više od 5.000 posetilaca upriličena je i bogata ponuda srednjevekovnih zanata i njihovih proizvoda, kao i replika muzejskih eksponata!

  • 1

U okviru Međunarodnog viteškog festivala “Despot Stefan Lazarević – Manasija 2016.”, koji je po drugi put organizovan pri porti manastira Resava u blizini Despotovca, za više od 5.000 posetilaca upriličena je i bogata ponuda srednjevekovnih zanata i njihovih proizvoda, kao i replika muzejskih eksponata!

VRATILI SMO SE U DOBA VITEZOVA: Mačevi, konji, okrugli stolovi - BAŠ KAO U SREDNJEM VEKU! (VIDEO)

Na ovaj način ljudi su mogli da se upoznaju sa istorijom, arhitekturom i tradicijom ovog kraja, ali i načinom izrade predmeta koji su biili u upotrebi u srednjem veku.

Ekipa prve srpske televizije T Now tako je zabeležila na koji način se dobija ukrasna grnčarija, nakit, drveno oružje, oklopi...

Igor Pavlović iz Udruženja "Beli orlovi" rekao je da su to artefakti koji potiču iz 14. veka.

- Mi smo u stalnom kontaktu sa istoričarima i arheolozima iz čitave Evrope, i predmete izrađujemo na osnovu autentičnih fotografija sa originalnih arheoloških nalazišta - izjavio je on povodom originalnosti proizvoda koji su se mogli kupiti na ovom jedintsvenom viteškom festivalu.

Ovde možete pogledati ostale video priloge ne ovu temu:

Viteške borbe - Manasija 2016 (VIDEO)

Viteški festival - Manasija 2016 (Video)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еуклид

    30. avgust 2016 | 14:57

    Одлична манифестација, интересантна и старијима, а поготово деци. Мени је посебно био сладак један бебац прве вечери на отварању, који је цео програм испратио не трепнувши. Највише је уживао у дефилеу, и у наступу коњаника. А треба задржати пажњу малишану од не верујем више од једне год.од 20:00-22:30 колико је трајало првог дана. Такође је погодно искористити време паузе па обићи Ресавску пећину и водопад и извор и водопад који се налазе у непосредној близини Деспотовца, на око 20-ак км. Углавном, уз леп и опуштен провод, и могућност да се нешто види и научи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA