Kreće potraga za NLO na dnu Baltičkog mora (VIDEO)

Neidentifikovani objekat otkriven je prošle godine na dnu mora pomoću sonarne tehnologije, ronilačke ekipe danas krenule da reše misteriju

  • 1

Na više od 90 metara dubine, u Baltičkom moru između Švedske i Finske, prošle godine pronađen je misteriozni cilindrični predmet  širine  60 metara, koji je pokrenuo mnoge rasprave, a o čijem se poreklu još ne zna ništa.

Možda je ljudskih ruku delo, a možda dolazi iz dalekog svemira, u dilemi su i stručnjaci. Odgovor će uskoro biti objavljen, jer su danas ronioci, opremljeni kamerama, pošli u izviđanje objekta na dnu Baltičkog mora.

Objekat je otkrila švedska kompanija "Okean eksplorer" (Ocean Explorer) koristeći sonarnu tehnologiju, ipak, tada  nisu imali dovoljno finansijskih sredstava i vremena, pa je tajanstveni  objekt ostao enigma.

- Ne znamo da li je reč o prirodnom fenomenu ili se radi o objektu. Okrugli predmet "upao" nam je u monitor kad smo pretraživali morske dubine u potrazi za olupinama iz Prvog  svetskog rata.  Koristićemo sonar kako bismo snimili 3D fotografije dna tog dela mora. Dole ćemo poslati i ronioce i robot-kamere. Uzećemo i uzorke s dna mora i izmeriti  toksičnost i radijaciju.

Međutim, Bendžamin Radford, urednik magazina "Skeptical Inquirer", izrazio je negodovanje zbog ovog projekta.

- Pretpostavljam da neće pronaći ništa osim velikog, okruglog kamena. Objekt o kojem pričamo je stena koju je okean tokom niza godina isprao i promenio joj oblik -  naglasio je Redford.

Procenjuje se da se na dnu hladnog Baltičkog mora nalazi 100.000 predmeta.

Pogledajte video:

(I. M. / Dejlio mejl)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusan82

    8. jul 2012 | 23:40

    Ovu pricu pratim duze i pricali su da se elektronski uredjaji sami gase u blizini tog objekta, Pricaju ida ima neki ulazi i izlazi na objektu i sad dodje jedan pametnjakovic kao ovaj redford i kaze ma nece nista naci to je samo stena! Na kraju ce tako i biti kad su ameri u pitanju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA