JOVANI ANTIĆ (2) OD STRAŠNE BOLESTI PROPADAJU PLUĆA: Može li Srbija da pomogne ovom detetu da PREŽIVI?

Zbog teške srčane mane i bolesti arterije pluća devojčici je hitno potreban aparat koji olakšava iskašljavanje, a koji košta 521.000 dinara, koje njeni roditelji nemaju

  • 1

Jovana Antić iz Paraćina u januaru je napunila dve godine, ali ne vodi bezbrižan i radostan život kao i sva druga deca već većinu vremena provodi u bolnici, u Dečjoj klinici u Tiršovoj, a ako nije na lečenju – onda je svakog meseca na kontroli kod kardiologa, a još češće kod pulmologa.

- Rođena je u paraćinskom porodilištu deset dana posle termina i već na prvom vađenju krvi lekari su primetili da joj srce nije u redu i odmah su je poslali za Ćupriju, a odatle u Dečju kliniku u Tiršovoj u Beogradu – priča devojčicina majka Valentina.

UMRLA KATARINA ILIĆ: Lekari su pokušali da je spasu, ali nisu uspeli

Ona se sa detetom od prošle nedelje opet nalazi u bolnici jer se devojčica vrlo loše osećala a srce joj radi pod velikim opterećenjem jer pluća ne mogu da se oslobode nagomilanog šlajma. Majka objašnjava da Jovana osim teške urođene srčane mane ima još hipoplaziju jednog plućnog krila i stenozu arterije pluća, što sve dovodi do čestih infekcija pluća koje joj pogoršavaju stanje, pa su pluća već počela da propadaju.

- Lekari smatraju da joj je neophodan aparat za stimulaciju kašlja, da se pluća lakše čiste od nagomilane sluzi i tako bi se olakšao i rad srca. Aparat košta nešto više od 521.000 dinara a mi taj novac nemamo i molim sve koji su u stanju da pomognu jer sva deca zaslužuju da žive – sa tugom govori majka Valentina.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

NAJLEPŠA VEST DANAS: Roditelji konačno sve vreme uz decu tokom lečenja od raka! (VIDEO)

Mala Jovana u uzrastu u kome se nalazi još nije svesna svoje bolesti ali želi da radi sve što i druga deca - da trči i da se igra, što joj je od rođenja uskraćeno. Ima stariju sestru, četvorogodišnju Miljanu, koja joj pomaže u najtežim trenucima i uvek je uz nju, osim kada je u bolnici, kao sada.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Dok se doktori trude da Jovanino srce i pluća održe u funkciji, Udruženje "Srce Srbije" organizuje sutra u "Akva parku" u Jagodini veliki humanitarni koncert, od 21 sat do jutra, a sav novac biće iskorišćen za lečenje ove preslatke devojčice.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Jovani možemo pomoći i uplatama na sledeće račune:

Dinarski: 160-449125-31

Devizni: 00-540-0001640.6

IBAN: RS35160005400001640658

ili

Upiši 187 i pošalji sms na 3030, cena poruke 100 dinara.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Discovery

    31. avgust 2016 | 17:49

    Čitam juče neki šeik milioner u Beogradu pravio neko slavlje, i naše pevaljke (da ne kažem sponzoruše) se sjatile i daju sve na izvolte. Zaradile pozamašnu količinu novca, i jedna se pohvalila da je dobila bakšiš 11000€. Ovom anđelu su potrebna 4000€. Zaključite sami poentu. Lepo uvesti porez i sav novac u fond za lečenje dece. Sigurno je bilo još Đokovića, Španovićki, Bodiroga, Džajića, Pupina, Tesli, itd. koji nisu odrasli zbog nemanja sredstava za izlečenje. Svaki život je bitan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA