JOŠ JEDNA ŠANSA ZA BUDUĆE BRUCOŠE: Evo gde je ostalo SLOBODNIH MESTA!

Prijemni ispit na fakultetima biće od 4. do 6. septembra, dok upis kandidata na fakultete mora biti završen do 16. septembra

  • 0

Drugi upisni krug na fakultetima u Srbiji počinje danas predavanjem dokumenata, a najviše slobodnih mesta ostalo je na univerzitetima u Novom Sadu i Beogradu.

 

DRUGI UPISNI ROK: Univerzitet u Beogradu prima još 1.325 brucoša

 

Prijavljivanje je počelo danas, a moguće je prijaviti se i sutra i prekosutra.

 

Prijemni ispit na fakultetima biće od 4. do 6. septembra, dok upis kandidata na fakultete mora biti završen do 16. septembra.

 

Za drugi upisni krug na Univerzitetu u Beogradu ostalo je 1.325 slobodnih mesta i to 168 na budžetu i 1.157 samofinansirajućih.

 

Budžetskih mesta ostalo je na Rudarsko-geološkom fakultet - 26, Tehničkom fakultetu u Boru - 25, Tehničko- metalurški fakultet - dva mesta, Učiteljski fakultet - 25, Fizički fakultet - 31, Filološki fakultet - 41, Šumarski fakultet 17 mesta.

 

Slobodnih mesta (ni budžetskih ni samofinansirajućih) za drugi upisni krug nema na Arhitektonskom, Biološkom, ETF, Matematičkom, Mašinskom, Saobraćajnom, Veterinarskom fakultetu, Fakultetu za bezbednost, FASPER-u, FON-u, Fakultetu političkih nauka, Filozofskom fakultetu.

 

Foto-ilustracija: Profimedia/Hemis

Foto-ilustracija: Profimedia/Hemis

 

Na univerzuitetu u Novom Sadu ostalo je 2.150 slobodnih mesta za upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih studija, i to 347 budžetskih i 1.803 samofinansirajućih.

 

Na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu ostalo je 827 slobodnih mesta i to 227 budžetskih i 600 samofinansirajućih mesta.

 

Agronomski fakultet u Čačku ima 35 budžetskih mesta, Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu - 37 budžetskih, Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu - 53 budžetska mesta.

 

Budžetskih mesta ima i PMF u Kragujevcu - 22, Fakultetu tehnuičkih nauka u Čačku - dva, Učiteljskom fakultetu Užice - 63, Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu - 15.

 

Na Univerzitetu u Nišu ostalo je ukupno 1.360 brucoških mesta i to 277 budžetskih i 1.083 samofinansirajućih mesta.

 

Budžetskih mesta ostalo je na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu - 32, Mašinskom fakultetu - 56, Pedagoškom fakultetu - 34, Pravnom fakultetu - sedam, PMF - 82, Tehnološkom fakultetu - 62, Fakultetu umetnosti - jedno, Filozofski fakultet - dva.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA