Kim Džong Un pogubio ministra obrazovanja jer je sedeo POGRBLJEN (FOTO)

Malo bolje je prošao njegov kolega Kim Džong-Čol, koji je zaradio mesec dana na farmi za ideološko preodgajanje zbog oholog ponašanja

  • 16

Severnokorejski diktator Kim Džong Un dao je da se pogubi visoki vladin službenik jer je ovaj tokom sastanka sedeo pogrbljen.

ZASPAO NA SASTANKU SA KIM DŽONG UNOM: Pogubljen zamenik premijera Severne Koreje (FOTO)

Kim Džong-Džin, 63-godišnji ministar obrazovanja i potpredsednik vlade u junu je završio pred streljačkim vodom. Optužen je kao "anti-revolucionarni agitator", prenosi Dejli mejl.

- Potpredsednik vlade zadužen za obrazovanje nastradao je zbog lošeg držanja tela koje je uočeno kada je sedeo ispod govornice - javljaju južnokorejski izvori. "Ispitan je, proglašen anti-revolucionarom i streljan."

Nesretni Kim Džong-Jin pažnju diktatora privukao je tokom sednice parlamenta 29. juna.

Malo bolje je prošao njegov kolega Kim Džong-Čol, koji je zaradio mesec dana na farmi za ideološko preodgajanje zbog oholog ponašanja. Na farmi mu se pridružio još jedan visoki službenik, Čoe Hvi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Isti izvor koji je dojavio o ovim pogubljenjima i kaznama demantuje priču o tome da su dva severnokorejska političara nedavno pogubljena protivavionskim topom.

Otkako je krajem 2011. na dužnosti nasledio oca, Kim Džong Un je pogubio i smenio velik broj režimskih čelnika, najverovatnije kako bi ojačao svoju vlast.

Severnokorejski režim rietko objavljuje vesti o pogubljenjima i čistkama. Većina novosti te vrste u svijet stiže preko južnokorejskih obaveštajnih službi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    1. septembar 2016 | 16:23

    Laz 100%. Niko nije u stanju to da potvrdi. Americka propaganda. Ne verujem nista sto oni izgovore. Jeste da mozda nije najbolja situacija u Severnoj koreji, ali ovako nesto neverujem. Zapadni mediji to pisu. Nije nam nista poznato o toj zemlji osim sto su nam pisali nasi treneri tamo da uopste nije onako kako zapad prica.

  • Ja

    1. septembar 2016 | 16:21

    Ma da. Danas zaspao sutra sedeo .....

  • Dejan

    1. septembar 2016 | 16:19

    Javljaju juznokorejski izvori...tu ovaj clanak zavrsava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA