Da li je ovo najjači auto za obuku vozača u Srbiji? (FOTO)

Ford mustang GT je automobil prozveden 2015. godine, koji može da razvije brzinu od neverovatnih 422 K/S, ima pogon na zadnjoj osovini, felne “19-ice“, manuelni menjač i 5.0-litarski V8 motorom

  • 16

Zver od automobila požarevačkih registracija sa oznakom "L", koja označava vozilo auto-škole koje se koristi u procesu obuke vozača, iznenadilo je slučajne prolaznike i korisnike društvenih mreža koji su imali priliku da vide fotografiju ovog Ford mustanga GT.

U Požarevcu se vožnja uči na ZVERI OD 400 KONJA - FORDU MUSTANGU! (FOTO)

Reč je o automobilu prozvedenom 2015. godine, koji može da razvije brzinu od neverovatnih 422 K/S, ima pogon na zadnjoj osovini, felne  “19-ice“, manuelni menjač i 5.0-litarski V8 motorom.

Ovaj moćan auto nalazi se u vlasništvu sasvim obične auto-škole u Požarevcu, čija je ideja, pored dobrog marketinga, bila i da svojim polaznicima omoguće da osete kako se ponaša vozilo sa mnogo konjskih snaga i tako nauče da ga kontrolišu.

- Vožnja u malom gradskom autu sa prednjim pogonom ne može da ih pripremi za to na pravi način. Upravljanje automobilom ovakvih performansi je veoma ozbiljna stvar, voze ga svi polaznici bez izuzetaka i ova usloga ne utiče na cenu obuke. Na raspolaganju imaju dva časa u mustangu na autoputu i otvorenom putu, a ostatak obuke na nekom od drugih automobila - rekli su iz požarevčake auto-škole.

Foto: Facebook/Auto Škola Akademija Foto: Facebook/Auto Škola Akademija

Oni su dodali da je ovakva praksa sasvim uobičajena u mnogim evropskim zemljama, te da su i oni želeli da rade u korak sa Evropom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA