BIVŠI SRPSKI AGENT OČEKUJE NOVA HAPŠENJA: "Upravo je počeo ŠPIJUNSKI RAT na Balkanu"

Poznato je gde se tačno nalazio, u kojim mestima uz granicu, sa svojim kolegama s hrvatske strane i sa kim je sve bio u kontaktu

  • 2

Uhapšen "hrvatski špijun" u Beogradu, tereti se da je radio za hrvatsku Vojno sigurnosno-obaveštajnu službu i da je tokom proteklih meseci, pa čak i godina, u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke koji bi njegovoj domicilnoj službi, dakle, VSOA, mogli da budu od posebnog značaja. Konkretno, u poslednje vreme bavio se oficirima JNA protiv kojih Hrvatska jeste ili bi mogla pokrenuti kazneni progon zbog (ne)dela počinjenih tokom rata i organizacijom i odnosima u srpskoj vojsci, a pod merama svojih srpskih kolega nalazi se već mesecima, prenosi "Index.hr".

Evo kako su HRVATSKI MEDIJI izveštavali o hapšenju špijuna u Beogradu

– Srpske službe već neko vreme prate dotičnog i prikupljaju informacije o njemu. Poznato je gde se tačno nalazio, u kojim mestima uz granicu, sa svojim kolegama s hrvatske strane i sa kim je sve bio u kontaktu – kaže izvor za "Index.hr".

Sličnim informacijama raspolaže i Božo Spasić, koji je i sam bio pripadnik obaveštajnih službi Jugoslavije i koji je od 1993. do 2007. godine vodio detektivsku agenciju. Danas je u penziji, ali, u tim strukturama penzija je prilično nestvaran pojam.

Spasić je potvrdio informacije prema kojima je srpska služba već neko vreme 'obrađuje' hrvatskog kolegu, ali u svetu agenata, to nije nikakav spektakl.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Spasić: Možemo očekivati još hapšenja

– Uobičajena praksa je da su službe domicilne zemlje upoznate sa "poslovanjem" stranih zemalja na svojoj teritoriji, u smislu da znaju ko su i šta tačno rade. Na taj način mogu im 'dodavati' informacije za koje procenjuju da bi njihove zemlje moglo zanimati i to su igre bez granica. Međutim, ovakva javna hapšenja mogu samo značiti da je taj agent jednostavno, u našem žargonu, potrošen, da je odradio svoje, i više ga nema nikakvog smisla 'čuvati' – rekao je Spasić i objasnio kako je prema njegovim informacijama hrvatskog agenta 'odradila' srpska Kontraobavještajna služba i da su upoznati i sa svim njegovim saradnicima.

– U tom smislu, možemo očekivati još hapšenja, i to osoba koje su sarađivale sa danas uhapšenim agentom – naveo je agent u penziji.

Međutim, Spasić je uveren kako je današnjim hapšenjem, citiramo, započeo špijunski rat na Balkanu i kako tajming cele akcije nije nimalo slučajan.

Verovatna hapšenja i srpskih agenata u Hrvatskoj

– Potpuno je izvesno da možemo očekivati hapšenja srpskih agenata u Hrvatskoj; to je logični sled. Ali, ono što je prilično važno u celoj ovoj priči jeste – tajming. Srpske vlasti ovim su samo nastavile svoju aktuelnu politiku i ovo je, u tom smislu, odlično tempirano, za trenutak kad su odnosi takvi kakvi jesu. Podsetiću vas da je Srbija nedavno prijavila EU kako Hrvatska na nju vrši agresiju – zaključuje Spasić i dodaje kako je u Srbiji već najavljeno obraćanje javnosti od strane, verovatno, premijera Aleksandra Vučića.

– Neće se tu baš puno reći, osim da je, službeno, istraga u toku. I to je to – kaže Spasić .

U Hrvatskoj se, za sada, o ovom slučaju još niko nije službeno oglasio.

(Telegraf.rs/ Izvor:index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vučić će pred kamere?

    3. septembar 2016 | 03:10

    Prosto neverovatno.

  • Palilulci

    4. septembar 2016 | 11:21

    Sve sto su u oci izbora pohapsili letuju na ibici i kanarska ostrva proverite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA