Makedonija dobila privremenu vladu

Prevremeni parlamentarni izbori u Makedoniji će biti održani 11. decembra, dogovorili su se u sredu lideri četiri najveće političke partije

  • 1

Makedonski parlament je izabrao privremenu vladu zaduženu da organizuje prevremene parlamentarne izbore zakazane za 11. decembar.

Prevremeni parlamentarni izbori u Makedoniji 11. decembra

Za novog ministra unutrašnjih poslova izabran je Oliver Spasovski, dok je nova ministarka za rad i socijalnu politiku Frosina Tasevska-Remenski, prenosi MIA.

Parlament je, takođe, izabrao i nekoliko zamenika ministara, a prethodno je prihvatio ostavke ministara unutrašnjih poslova i rada, Olivera Andonova i Dime Spasova.

Na sednici parlamenta, premijer Emil Dimitrijev izrazio je očekivanje da će svi ministri u vladi pokazati angažovanost i posvećenost tokom svojih mandata, prenosi MIA.

Prevremeni parlamentarni izbori u Makedoniji će biti održani 11. decembra, dogovorili su se u sredu lideri četiri najveće političke partije. Oni su potpisali sporazum u kojem potvrđuju da su se stekli svi uslovi za održavanje tih izbora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA