• 28

LEKARI TUKLI DEČAKA DOK SU MU NAMEŠTALI SLOMLJENU RUKU: Batine umesto anestezije, krv i modrice na licu deteta (FOTO)

- To je sramota, da ga dva doktora tuku. Od jednoga je dobijao šamare, a od drugoga koji ga je udarao zaradio je modrice. Mogu samo da zamislim kakve bolove je trpilo moje dete, što od slomljene ruke, što od batina lekara - kaže majka

  • 28

Umesto anestezije, sedmogodišnji dečak Edin Vitanovski iz makedonskog grada Berova dobio je batine od lekara ortopedskog odeljenja Kliničke bolnice u Štipu gde ga je majka Telkizea dovela da mu doktori nameste slomljenu ruku. Dežurni lekari su dečaka, kako je ispričala njegova majka za lokalnu TV Star, tokom pokušaja da mu nameste slomljenu ruku bez anestezije, udarali po licu nanoseći mu ozbiljne povrede.

- Rekli su mi da uđem unutra, i ja sam ušla. Nisu mogli da mu stave anesteziju, pa su mi onda rekli da izađem. Spolja, iz hodnika sam čula dete kako vrišti i doziva me. Kada sam ušla videla sam mu krvava usta i modrice po licu, a jedan doktor ga je držao za grlo da ne vrišti, kaže majka dečaka Edina.

BOLESNIK IZ MAKEDONIJE: Pretukao dečka na ulici, pa mu silovao devojku

Ovaj skandalozan slučaj se dogodio 30. avgusta oko 22 časa. Majka i dete su još uvek u šoku zbog nehumanog odnosa lekara od kojih su zatražili pomoć. Zato je majka dečaka Telkizea Vitanovska incident prijavila policiji.

Printskrin:Televizija Star

Printskrin:Televizija Star

- To je sramota, da ga dva doktora tuku. Od jednoga je dobijao šamare, a od drugoga koji ga je udarao zaradio je modrice. Mogu samo da zamislim kakve bolove je trpilo moje dete, što od slomljene ruke, što od batina lekara - kaže Vitanovska.

U policiji u Štipu su potvrdili incident, a tenutno rade na kompletiranju slučaja. U Kliničkoj bolnici negiraju bilo kakvo nasilje nad detetom, uprkos fotografijama koje je pred kamerama TV Star pokazala njegova majka na kojima se vide modrice po licu deteta.

Printskrin:Televizija Star

Printskrin:Televizija Star

- Dete je pregledao doktor specijalist ortoped, koji je konstatovao da je slomljena leva podlaktica. Naloženo je da se napravi repozicija sa tegljenjem ruke, i ona je završena profesionalno - izjavila je Marina Šumanska, portparol Kliničke bolnice u Štipu.

Pogledajte video Televizije Star:

(D.J.)

Komentari

  • Пас лаје, ветар носи

    Kad čitam vesti iz Makedonije mislim šta li tek njima sipaju "odozgo". Stalno neke nesreće kao i kod nas. Sigurna sam da nas "zaprasuju" nekim sredstvima koja izazivaju poremećeno ponašanje.

  • Zanio

    Takvi su Berovčani. Gnjide.

  • Nebojsa

    Budite UVJEK uz svoje dijete bez obzira sto vam neko kaze da idete, nikom ne vjerujte.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima