Pronađeni ostaci dečaka otetog 22. oktobra 1989. (FOTO)

Naoružani, maskirani otmičar je kidnapovao Džejkoba 22. oktobra 1989. godine u blizini njegove kuće, na oko 80km od Mineapolisa, dok je vozio bicikl sa drugarima

  • 3

Ostaci 11-godišnjeg Džejkoba Veterlinga iz okoline Mineapolisa, pronađeni su nakon 27 godina od kada je kidnapovan, čime je rešena višedecenijska misterija koja je dovela do promene u zakonu o seksualnim prestupima.

NEVEROVATAN SLUČAJ: Pre 18 godina otela dete i odgajala ga kao svoje, ali stigla ju je kazna

Predstavnik policije je izjavio da su ostaci dečaka "locirani, istraženi i da su forenzičari potvrdili da je reč o nestalom dečaku", prenosi AP.

Ostaci su otkriveni nakon što su nadležni primili anonIman poziv u kom su obavešteni o lokaciji gde je dečak sahranjena, a na licu mesta je pronađeno još dokaza.

Naoružani, maskirani otmičar je kidnapovao Džejkoba 22. oktobra 1989. godine u blizini njegove kuće, na oko 80km od Mineapolisa, dok je vozio bicikl sa drugarima.

Muškarac ga je uhvatio, a drugim dečacima naredio da beže. Od tada nije otkriven nijedan trag gde bi mogao da bude, uprkos intezivnoj potrazi i novčanoj nagradi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Džejkobova majka, Peti Veterling, se do danas nadala da će njen sin biti pronađen živ, a u međuvremenu je postala advokat za dečija prava i osnivač fondacije za preventivu otmica dece.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    4. septembar 2016 | 13:46

    То је тежак душевни шок за родитеље,тим пре што их је нада да је жив одржавала...Тужно.

  • Aaakjg

    4. septembar 2016 | 19:25

    Pa sto nisu našli tad dečaka neko sad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA