UHAPŠEN SIN NASERA KELJMENDIJA: Crnogorski Interpol ga je locirao u Makedoniji

On je podstrekivao službenike MUP-a da mu izdaju crnogorska lična dokumenta i upišu ga u registar crnogorskih državljana

  • 2

Elvis, sin Nasera Keljmendija, koji služi zatvorsku kaznu na Kosovu, uhapšen je na osnovu međunarodne poternice crnogorskog Interpola, pišu podgoričke Dnevne novine.

ALBANAC SEVDET BESIM HTEO POLICAJCU DA ODSEČE GLAVU: Stigla ga je surova kazna! (FOTO)

Keljmendi je, kako navodi ovaj podgorički dnevnik, uhapšen juče u Makedoniji, a Crna Gora ga potražuje zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od devet meseci zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja.

On je, naime, u periodu od 24. do 26. maja 2010. podstrekivao službenike MUP-a, filijale za upravne unutrašnje poslove u Kotoru - Svetozara Popovića i Kseniju Mitrović da mu protivpravnim iskorišćavanjem i prekoračenjem granica svojih službenih ovlašćenja, kao stranom državljaninu, izdaju crnogorska lična dokumenta i upišu ga u registar crnogorskih državljana, što su oni i učinili.

Zbog toga su službenici MUP-a proglašeni krivim za zloupotrebu službenog položaja.

Keljmendiju je u Makedoniji određen ekstradicioni pritvor.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • *USA*

    5. septembar 2016 | 14:07

    JAKA STVAR

  • brana

    6. septembar 2016 | 14:41

    Pa jel ih podstreknuo ili nije bilo dovoljno?Pazi malog šipca,šatro sluzi kaznu na Kosovu a svrcka se po crnim gorama i juri sošku!Garant mu tamo tece kazna ko da je unutra,siptarska pravda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA