"DA UMREMO U PARU": U ovom gradu u Srbiji imaju NOVU CENU za sahranjivanje u DUPLU RAKU! (FOTO)

 
  • 1

Dosadašnja cena kopanja duple rake je iznosila 23.490 dinara sa PDV-om, a nova cena će biti 15.800

Kragujevačko JKP "Gradska groblja", snizilo je cenu sahranjivanja u duplu raku na 7.690 dinara. To je na društvenim mrežama Kragujevčane potaklo da ostavljaju ironične komentare tipa "snižena cena sharanjivanja, al' samo za duplu raku, da umremo u paru?"

Razloz sniženja je sasvim drugačiji, i više je ispravljanje nelogičnosti na koju se žalio veliki broj građana.

U cenovniku "Gradskih grobalja" postoji stavka "sahrana sa kopanjem duple rake", što košta nešto više od 10.000 dinara. Postoji i stavka "sahrana sa kopanjem duple rake na NOVIM grobnim mestima", uz cenu od 23.490 dinara.

- Govorimo o istoj aktivnosti, bez obzira da li se ona obavlja na starim ili novim grobnim mestima, a razlika u ceni je velika - navedeno je u dokumentu kojim direkcija "Gradskih grobalja" gradskim čelnicima obrazlaže povod za sniženje.

Razlog za dve cene istog posla - sahranjjivanja sa kopanjem duple rake, krije se u zemljištu. Radnici na kragujevačkom Varoškom ili Paliluskom groblju često dok kopaju nailaze na korenje drveća, kamene ili betonske prepreke. Zbog toga su cene sahranjivanja na takvim mestima formirane kao cena sa kopanjem duple rake plus cena otežanog kopanja (seča korenja, razbijanje betona i kamena). Sa takvom računicom se i stiglo do 23.490 dinara za kopanje "stenovitih" grobnih mesta, dok je kopanje drugih koštalo upola manje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zbog ovakve "zabune", koja je izazvala bes ožalošćenih, od sada će u cenovniku stavka "sahrana sa kopanjem duple rake na novim grobnim mestima" biti preinačena u "sahranjivanje u duplu raku sa otežanim kopanjem". Graani će znati šta zapravo plaćaju i plaćaće to manje nego ranije, uz najnovije sniženje.

- Biće smanjena cena sahranjivanja u duplu raku sa otežanim kopanjem za 7.690 dinara, Dosadašnja cena ove usluge koštala je 23.490 dinara sa PDV-om, a nova cena će biti 15.800 dinara - saopštilo je kragujevčako gradsko groblje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Korekcija cene neće imati negativnog uticaja na prihode preduzeća, kažu u JKP "Gradska groblja2. U protekloj godini bilo je oko 20 sahrana na "novim grobnim mestima sa kopanjem duple rake" i pri tome je bilo mnogo nezadovoljstva stranaka, objašnjavaju u "Grobljima".

(M. Raca)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cy

    5. septembar 2016 | 14:59

    U Smederevskoj Palanci na starom groblju koje me lici Nina sta a ni novo nije daleko grobno Mesto kosta 98000 rsd kao da je od zlata,plus organjzacika sahrani 17000. U tu cenu nije uracunat opseg .Da i ako hoces nesto da radis tipa opseg,spomenik ili slicno placa se 2000

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA