BOGIĆEVIĆ: U mom slučaju ima politike, ali ne sa aktuelnim premijerom

Bogićević je najavio da će njegova odbrana biti vrlo jednostavna te da će dokazati da ne postoji šteta u ovom slučaju, a ako i postoji, da ona nije nastala poslovanjem PBB i "Farmakoma", već drugim okolnostima

  • 1

Vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević iz Šapca, kome je danas počelo suđenje u Specijalnom sudu u Beogradu rekao je novinarima na pauzi da njegov slučaj ima veze sa politikom, ali ne sa aktuelnim premijerom.

On je najavio da će njegova odbrana biti vrlo jednostavna te da će dokazati da ne postoji šteta u ovom slučaju, a ako i postoji, da ona nije nastala poslovanjem PBB i Farmakoma, već drugim okolnostima.

VLASNIK "FARMAKOMA" NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Počelo suđenje Miroslavu Bogićeviću

Bogićević i još šestoro optuženih se terete za nezakonito odobravanje i korišćenje 32 kredita Privredne banke Beograd AD Bogićevićevoj kompaniji.

Današnji pretres krenuo je čitanjem optužnice, a trebalo bi da se nastavi uvodim rečima tužilaštva za organizovani kriminal i odbrane.

Foto: Foter/Flickr/SalFalko Foto: Foter/Flickr/SalFalko

Iznošenje odbrane optuženih moglo bi da krene sutra s obzirom da je suđenje zakazano od ponedeljka do četvrtka.

BOGIĆEVIĆ: Dao sam Rodiću milion evra! KURIR: Bogićević laže!

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal osim Bogićevića obuhvaćeni su i predsednik kreditnog odbora Privredne banke Beograd Miodrag Salai, članovi kreditnog odbora te banke Aleksandra Janković, Vera Medić i Predrag Tošić, zatim zamenik člana kreditnog odbora Dušan Vujadinović i finansijski direktor koncerna "Farmakom MB" Olivera Đorđević.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Optužnicom se optužuju da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica kojim je "Farmakomu MB" pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 3,4 milijarde dinara.

ONI NAM DUGUJU 34 MILIONA EVRA: Peconi, Mišković i Bogićević na vrhu liste poreskih dužnika!

Bogićević je bio uhapšen u novembru 2014, a i u pritvoru je proveo šest meseci, posle čega je u junu prošle godine prebačen u kućni pritvor koji mu je ukinut 6. novembra 2015. godine, uz zabranu napuštanja boravišta, tako da se sada brani sa slobode.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MM

    5. septembar 2016 | 22:26

    Mikoje je čovek koji je pomagao svima, a i danas to isto radi. Za tog čoveka i za njegovu familiju mislim sve najbolje. Na žalost mi smo narod koji ne prašta tuđi uspeh. Zato nam i jedste ovako jer smo loši.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA