≫ 

SRBI, HRVATI I BOŠNJACI SELI ZAJEDNO U KLUPE: Deca iz Jajca pobedila podele i političare!

Iako niko sa sigurnošću ne može da kaže zašto se odustalo od sprovođenja Odluke o osnivanju nove škole u Jajcu, čini se kako niko nije imao petlju da se upusti u koštac sa ovim veoma "nepopularnim potezom" u jeku predizborne kampanje

  • 15

Danas su učenici iz Jajca u BiH krenuli u novu školsku godinu i u zajedničke klupe. Nisu ih podelili na Srbe, Bošnjake i Hrvate...

NEMA PODELA NA BOŠNJAKE, SRBE I HRVATE: Deca sprečila razdvajanje đaka u školi u Jajcu

Danas je počela nova školska godina za sve srednjoškolce u srednjebosanskom kantonu. U iste klupe kao i prošle godine krenuli su i naši heroji iz Jajca. Ove školske godine nije sprovedena Odluka Skupštine Kantona o osnivanju nove škole po bosanskom planu i programu.

Naši mladi heroji nisu dali da ih podele, i u tome su, barem zasad, uspeli.

Takav je rezultat višemesečne pobune učenika iz Jajca. U novu školsku godinu oni su ušli zajedno i pobednički. Izborna godina je čudo, čini se prema aktuelnim događanjima iz Jajca.

Iako niko sa sigurnošću ne može reći zašto se odustalo od sprovođenja Odluke o osnivanju nove škole u Jajcu, čini se kako niko nije imao petlju da se upusti u koštac sa ovim veoma "nepopularnim potezom" u jeku predizborne kampanje.

Lokalni političari Jajca ipak tvrde kako nije bilo vremena za provodjenje javnog poziva za članove upravnih tela te škole. Bilo kako bilo, činjenica je da su učenici dobili bitku. Trenutno vode 1:0.

Foto: Facebook/JAJCE ONLINE Foto: Facebook/JAJCE ONLINE

Ipak vlasti u ovom gradu nisu odustale od nove škole, jer su, tvrde, sadašnjim stanjem ugrožena prevashodno bošnjačka deca, koja pohađaju nastavu po hrvatskom planu i programu.

Međutim, deca nisu tako mislila. Ranije su učenici prokomentarisali kako je potez da se u novu školsku godinu krene po "starom" odličan i da je to dokaz kako se nisu bezveze borili.

Izvor iz ovog grada tvrdi da su političari ipak uvideli da je otpor javnosti prevelik i da im ova priča ne bi mnogo doprinela u predizbornoj kampanji.

Foto: Facebook/JAJCE ONLINE Foto: Facebook/JAJCE ONLINE

UJEDINJENA DECA JAJCA POSLALA PORUKU NACIONALISTIMA: Ovako se bojkotuju sve podele! (FOTO)

(Telegraf.rs / Izvor: 6yka.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BiH

    5. septembar 2016 | 21:12

    Bravo djeco, vi ste jedni drugim najpreci, nedajte fasizmu da pobijedi vas razum kao kod odraslih. Mada i oni to rade po necijoj naredbu i zato dobiju neku paru i zaborave cak i majku staru.

  • Dusan

    5. septembar 2016 | 21:21

    To je najlepsa vest ovog meseca, i najlepsa slika. Bravo klinci i svima onima koji vise nikad nece dozvoliti da nas politicari dele.

  • Vesna

    5. septembar 2016 | 21:32

    SVAKA CAST, DECO!!!!VI STE PRIMER RAZUMNE I PAMETNE OMLADINE KOJA NE PADA POD UTICAJ NERADNIKA,BUKADZIJA BEZ MOZGA.NE DOZVOLITE DA PADNETE POD UTICAJ TAKVIH LJUDI.LJUBIM VAS SVE.MAJKA I BAKA .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA