EPILOG POŽARA U NIŠU: Povređene četiri osobe, uzrok katastrofe biće poznat danas! (FOTO) (VIDEO)

U požaru su povređena dva vatrogasca, jedna starica koja je prema prvim informacijama zadobila opekotine prvog stepena, kao i studentkinja koja je sa drugog sprata skočila u ciradu koju su razvukli stanari jer joj je vatra blokirala ulaz

  • 5

Dve stanarke zgrade u Ulici Rasadnik 12 i dva vatrogasca koji su učestvovali u njihovom spasavanju, povređeni su u požaru koji je sinoć oko 23.30 sati planuo u ovom stambenom objektu, potvrdila je niška Hitna pomoć.

VELIKI POŽAR U NIŠU: Eksplozije u zapaljenoj zgradi, vatra se i dalje širi, ima povređenih! (FOTO) (VIDEO)

Niška policija jutros je saopštila da su sve četiri osobe zadobile lake telesne povrede, da je požar lokalizovan, te da su pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje na terenu.

Uzrok požara biće poznat nakon današnjeg uviđaja. Ono što se za sada zna da je vatra izbila na drugom spratu, a zatim se velikom brzinom proširila i na treći, s obzirom na to da se radi o takozvanoj "kartonskoj" zgradi koja je izgrađeno još 1966. godine, a čije se konstrukcija skoro potpuno sastoji od staklene vune i drveta.

HEROJSKI: Pogledajte kako su niški vatrogasci IZVLAČILI stanare iz ZGRADE U PLAMENU! (FOTO) (VIDEO)

Zahvaljujući brzoj reakciji stanara koji su izvukli skoro sve, uglavnom starije komšije, i efikasnoj akciji vatrogasaca, spasena je starica koju je plamen zarobio na trećem spratu i koja je prema prvim informacijama zadobila opekotine prvog stepena.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Povređena je i jedna studentkinja, koja je sa drugog sprata skočila u ciradu koju su razvukli stanari jer joj je vatra blokirala izlaz.

Na mesto požara izašli su odmah načelnik niške policije Ninoslav Mitić, načelnik Uprave za vanredne situacije Srđan Mitrović, direktor niške Hitne pomoći Slavoljub Živadinović i gradonačelnik Darko Bulatović koji su pratili spasilačku akciju i koordinirali rad svojih službi.

Zgrada je potpuno uništena i u njoj je nemoguće stanovati pa će već u toku današnjeg dana biti obezbeđen smeštaj za ljude koji su ostali bez svojih domova, dok se ne odluči o njihovom tajnom zbrinjavanju.

Pogledajte video:

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Загор

    8. septembar 2016 | 10:49

    Свака част ватрогасцима који ризикују свој живот и егзистенцију својих породица ,за бедне плате.

  • Milka

    8. septembar 2016 | 10:46

    Pohvale za nase vatrogasce ?bravo na humanosti i hranrosti

  • Ватрогасац-Бгд

    8. septembar 2016 | 19:43

    Свака част момци.Као и увек велико срце и храброст.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA