LIDER SEVERNE KOREJE ZABRANIO SARKAZAM: Građani treba "usta da drže zatvorena"

Zabranjena je i dosad popularna "za sve je ovo kriva Amerika", fraza koja može biti shvaćena kao kritika ako je izgovorena ironično

  • 12

Severnokorejski diktator Kim Džong-Un zabranio je upotrebu sarkazma u svakodnevnom razgovoru.

KIM DŽONG UN PONOVO DEMONSTRIRA SILU: Severna Koreja ispalila tri balističke rakete u vreme održavanja samita G20 u Kini!

Satira usmerena na režim, pa čak ni indirektno kritikovanje vođstva, neće biti oprošteni, objavile su vlasti. Organizovani su i masovni sastanci kako bi poruka stigla do svih slojeva društva.

-Jedan je sigurnosni dužnosnik lično organizovao sastanak na kojem je građane obavestio o mogućnosti "neprijateljskih akcija" internih pobunjeničkih elemenata - javlja RFA.

Kim Džong Un pogubio ministra obrazovanja jer je sedeo POGRBLJEN (FOTO)

- Poenta sastanka bila je upozoriti građane da "usta drže zatvorena."

Zabranjena je i dosad popularna "za sve je ovo kriva Amerika", fraza koja može biti shvaćena kao kritika ako je izgovorena ironično.

Dužnosnik koji je vodio sastanak okupljene je upozorio da ne dozvole da budu "uvučeni u unutrašnje neprijateljsko ponašanje."

OVOG AMERIKANCA SU PRE 12 GODINA SVI SAHRANILI: A sad se saznalo da je živ i da drži časove engleskog Kim Džong Unu (FOTO) (VIDEO)

Izrazi nezadovoljstva dela javnosti ove su se godine zemljom proširili u vidu grafita koji se rugaju državnim sloganima, i još ozbiljnijih natpisa koji napadaju lično Kima Jong Una.

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raša

    9. septembar 2016 | 00:13

    Po čemu se južna Koreja razlikuje od UAE, Saudijske Arabije, Katara Kuvajta i tsl.?

  • Oganj

    8. septembar 2016 | 18:40

    Ovom ne treba amerika da pobije narod,on ce to sam ...

  • ninochka

    9. septembar 2016 | 07:11

    Svi se pitamo da li je bas sve tako kao sto pisu o tom diktatoru, ja licno polazim samo od jedne stvari, FOTOGRAFIJE, na svim fotografijama taj stvor nakazni ima oko sebe ljude koji drze olovku i svesku ,to govori da su duzni da zapisuju sta kaze ili upustva, sve u svemu taj idiot znaci ipak tera na poslusnost. Zasto nebih onda verovala da se IZIVLJAVA nad svima. SAMO MI NIJE JASNO da moze JEDAN COVEK da upravlja masom, hipnotizer ili Djavo, pre bih rekla ovo drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA