POSAO CVETA U ČAČKU: Gradonačelnik Todorović danas zaposlio 103 osobe

– Grad Čačak je opredelio 14 miliona, plus pet miliona iz svog budžeta, za stručnu praksu, kao i 4,9 miliona od Republike Srbije zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. U avgustu smo imali 57 rešenja za samozapošljavanje novootvorenih pravnih subjekata i to su uglavnom mala preduzeća, koja kreću u novi posao - rekao je Todorović

  • 1

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović uručio je danas odluke o dodeli subvencija za zapošljavanje na novootvorena radna mesta i odluke o subvencionisanju programa stručne prakse, po kojima će posao dobiti 103 Čačanina.

TURCI USRED SRBIJE NUDE DOBAR POSAO I PLATU ZA 250 RADNIKA: Evo koje uslove traže i kada možete da počnete!

Todorović je tom prilikom istakao da se nastavlja program zapošljavanja i to sa 45 pravnih subjekata za 60 zaposlenih lica.

- Grad Čačak je opredelio 14 miliona, plus pet miliona iz svog budžeta, za stručnu praksu, kao i 4,9 miliona od Republike Srbije zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. U avgustu smo imali 57 rešenja za samozapošljavanje novootvorenih pravnih subjekata i to su uglavnom mala preduzeća, koja kreću u novi posao. Ovo je pospešivanje novih zapošljavanja u postojećim pravnim subjektima - rekao je gradonačelnik Čačka.

On je dodao da sledeće godine očekuje mnogo veću pomoć i subvenciju od Republike Srbije u novom zapošljavanju, samozapošljavanju kao i stručnoj praksi.

Preduzetnik Mirko Jović, vlasnik firme "Alfako inžinjering", potpisao je Ugovor o obavljanju stručne prakse za jedno lice.

- Devojka je završila Ekonomski fakultet i cilj nam je da pomognemo toj mladoj osobi da stekne neka praktična znanja u našoj firmi, a postoje realne mogućnosti da ona i ostane za stalno da radi u firmi - rekao je Jović.

On je istakao da je firma u poslednjih mesec dana zbog povećanog obima posla zaposlila 20 novih radnika.

Predškolska ustanova "Mimilend" konkurisala je za četiri nova radna mesta, rekla je vlasnica ove ustanove Vesna Kojić, ističući da su dobili samo jedno po odobrenju Saveta za zapošljavanje.

- Predškolska ustanova ima još 15 zahteva za otvaranje novih radnih mesta na Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Očekujemo da ćemo u nekom drugom krugu imati mogućnosti da još zaposlimo - rekla je Kojić.

Inače, po javnom pozivu za dodelu subvencije poslodavcima za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima doneto je 45 odluka, po kom osnovu će rad započeti 61 lice, po javnom pozivu za realizaciju programa stručne prakse u cilju polaganja stručnog ispita donete su 23 odluke, po kom osnovu će stručnu praksu započeti 29 lica, a po javnom pozivu za realizaciju programa stručne prakse u cilju sticanja praktičnih znanja i veština doneto je 11 odluka, po kom osnovu će stručnu praksu započeti 13 lica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čačanin

    10. septembar 2016 | 07:19

    kakav cirkus.naj bolje je da novinari dodju u čačak i pitaju narod šta misli.inače ovi su se nafatirali,njima jeste dobro.čačak je bio mrtav grad a sad će biti još gore.sa ovim treba samo da zadrže svoje drp pozicije,uostalom intervjuišite narod u čačku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA