≫ 

Ministar Lončar najavio da do kraja godine posao dobija par stotina mladih lekara

Ministar zdravlja je naglasio da će "zapošljavanje novih lekara biti sprovedeno na najtransparentniji način" i da će se svi zapošljavati na konkursu

  • 4

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je od 2014. godine, od kada se nalazi na toj funkciji, zaposleno 2.721 zdravstvenih radnika, od kojih 1.184 lekara, i da očekuje da će kraja godine biti zaposleno još par stotina lekara.

KO KAŽE DA SU PRIVATNI LEKARI SKUPI? Evo šta sve možemo da lečimo kod privatnika - BESPLATNO!

"Odobrili smo 3.170 specijalizacija, a trenutno imamo 882 prijave za specijalizacije. Očekujem da se do Nove godine još par stotina lekara zaposli u Srbiji", rekao je Lončar novinarima u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU).

Lončar je danas imao sastanak sa predsednikom SANU Vladimirom Kostićem i dekanom Medincinskog fakulteta u Beogradu Nebojšom Lalićem na kom je razgovarano o strategiji zdravstva u Srbiji do 2020. godine.

Ministar je naglasio da će "zapošljavanje novih lekara biti sprovedeno na najtransparentniji način" i da će se svi zapošljavati na konkursu, što, kako kaže, do sada nije bio slučaj.

"Želimo da prioritet imaju mladi, oni sa ozbiljnim prosekom i sa velikom željom da rade", poručio je Lončar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA