Obeležen dan Negotinske gimnazije (FOTO)

Kolektiv i učenici Negotinske gimnazije obeležili su danas prigodnim programom 177 godišnjicu postojanja i rada ove obrazovne ustanove. Svečanoj akademiji prisustvovali su brojni gosti, predstavnici Opštine Negotin, bivši i sadašnji profesori i učenici

  • 0

Pozdravljajući prisutne, Vladimir Veličković, direktor Negotinske gimnazije istakao je da škola predstavlja spoj tradicije i modernog. Sa jedne strane profesori i učenici pokušavaju da očuvaju dugu i bogatu tradiciju, ali u isto vreme i da idu u korak sa vremenom i inovacijama, što ovu školu čini modernom i savremenom.

Foto: Negotin.rs Foto: Negotin.rs

- Cilj naše škole je da stvorimo dobre ljude. Pre svega želimo vaspitanjem i obrazovanjem kod njih da razvijemo prave moralne vrednosti i usmerimo ih na pravi put. Dokaz da dobro obavljamo svoj posao su uspesi naših učenika na takmičenjima, kao I prilikom upisa na fakultete. Oni ne samo da poseduju znanje nego i različite talente koje profesori prepoznaju i pomažu im da se razvijaju. Misija naše škole je kvalitetno obrazovanje, savremena nastava i zadovoljni učenici koji s ponosom mogu da kažu da su gimnazijalci - rekao je Veličković.

Učenici Negotinske gimnazije uz učešće hora i recitatora i uz pomoć svojih profesora, pripremili su i prigodnog umetničkog program.

Foto: Negotin.rs Foto: Negotin.rs

Ni ove godine nisu izostale jubilarne nagrade. Zaposleni u školi nagrađeni su za 35, 30,20 i deset godina rada, a kolektiv je u zasluženu penziju ispratio profesorku istorije Stojanku Stojanović i profesora biologije Danila Petrovića.

(Telegraf.rs/Izvor: Negotin.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA