PARIZ: Uhapšene žene pripadnice IS

Teroristička ćelija, koju su činile mlade žene, raskrinkana je. One su dobijale uputstva od pojedinaca u Siriji u redovima Islamske države

  • 0

Tri žene, koje su uhapšene nakon što je automobil pun plinskih boca otkriven u blizini pariske katedrale Notr Dam, dobijale su uputstva od pripadnika Islamske države u Siriji, saopštio je danas parski tužilac Fransoa Molen.

Još jedan par uhapšen u Parizu zbog kola sa plinskim bocama (FOTO)

Naglasio je da su uhapšene žene u potpunosti bile posvećene svom cilju, prenosi Rojters.

- Teroristička ćelija, koju su činile mlade žene, raskrinkana je. One su dobijale uputstva od pojedinaca u Siriji u redovima Islamske države - rekao je Molen.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev ranije je objavio da je policija uhapsila u četvrtak tri žene zbog sumnje da su povezane sa automobilom punim plinskih boca, koji je otkriven u blizini pariske katedrale Notr Dam tokom vikenda.

Kaznev je, obraćajući se putem televizije, istakao da su tri žene, starosti od 19, 23 i 39 godina, radikalizovane, kao i da su bili fanatici i da su najverovatnije uskoro planirale da izvedu nasilan napad.

Broj uhapšenih zbog povezanosti sa istragom od utorka je, nakon njihovog hapšenja, porastao na sedam.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA