Hrvati snimaju film i seriju o Anti Gotovini

Film i serija snimaće se prema scenariju Antuna Vrdoljaka, na osnovu knjige Nenada Ivankovića "Ratnik, pustolov i general", navodi se na sajtu HRT

  • 58

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i produkcijska kuća Kiklop film potpisali su ugovor o snimanju igranog filma i televizijske serije "General" o bivšem haškom optuženiku, hrvatskom generalu Anti Gotovini.

RASKRINKANA NAJVEĆA TAJNA GENERALA GOTOVINE: Njegov kum otkrio gde se Ante skrivao dok su ga tražili zbog zločina!

Film i serija snimaće se prema scenariju Antuna Vrdoljaka, na osnovu knjige Nenada Ivankovića "Ratnik, pustolov i general", navodi se na sajtu HRT.

Vrdoljak, koji je istovremeno scenarista i reditelj, rekao je da film "General" proizlazi "iz njegovog prijateljstva sa Gotovinom", kao i iz, kako je rekao, "generalovog čestitog i zanimljivog života i posebnog vremena".

U projektu će učestvovati poznati hrvatski glumci, a današnjoj konferenciji za štampu prisustovali su Nataša Janjić, Tarik Filipović i Goran Navojec.

Foto: Wikimedia/ICTY staff Foto: Wikimedia/ICTY staff

Producent filma Andrija Vrdoljak rekao je da će serija imati osam epizoda, da se na projekat čekalo tri godine i da veruje da će to biti "jedna od uspešnih serija".

NATERALI SU NAS DA OSLOBODIMO GOTOVINU: Haški sudija otrkio šokantnu istinu o radu tribunala!

Haški tribunal je u prvostepenom procesu 2011. Gotovinu proglasio krivim. On je nepravosnažno osuđen na 24 godine zatvora zbog zločina počinjenih nad Srbima u vojno-policijskoj operaciji Oluja. Žalbeno veće ga je, međutim, 2012. godine oslobodilo krivice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    9. septembar 2016 | 21:14

    Jel to neki horor film

  • buba

    9. septembar 2016 | 21:43

    Mi nase isporucujemo Hagu,kakva sramot bila i ostace u istoriji zapisana o izdaji Srba. Oni svoje generale postuju.

  • Zoki

    9. septembar 2016 | 21:44

    Mi smo nase poslali u Hag, sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA