MISTERIJA NAJČUDNIJE FRESKE IKADA: Zašto se Isus Hrist sreo sa ĐAVOLOM u modernoj civilizaciji? (FOTO)

Na fresci se našla i jedna banka, nekoliko solitera, dimnjaci nuklearne elektrane

  • 13

Seoska crkva Svetih apostola Petra i Pavla u Lozoviku kod Velike ima veoma neobičnu fresku. Na njoj je naslikan susret Isusa Hrista sa đavolom u savremenoj civilizaciji. Ali, to nije sve. Na fresci se našla i jedna banka, nekoliko solitera, dimnjaci nuklearne elektrane.

ISUSOV GROB JE U JAPANU?! Šokantna tvrdnja porodice Savagući: "Mi smo Hristovi potomci!" (FOTO)

Freska je izazvala veliku pažnju, naročito na društvenim mrežama, gde se polemisalo o značenju ovog dela.

Foto: Facebook/Tumačenje freske crkve kod lozovika/Nevenkic Srdjan Foto: Facebook/Tumačenje freske crkve kod lozovika/Nevenkic Srdjan

Kada se zagledate u sliku, videćete da je autor očigledno pokušao da predstavi susret Isusa sa svojim večnim protivnikom, i to na prelazu čiste i netaknute prirode i civilizacije koja sa sobom nosi poroke poput kockarnica. Sa strane đavola nalazi se i banka koja simbolizuje zelenašenje o kome se govori još u Bibliji. Urbani scenario čini i čuvena zgrada Empajer stejt, koja je simbol Njujorka i SAD, kao i nuklearna elektrana.

Iznad ovog neobičnog scenarija kruže i avioni za koje bi se moglo pretpostaviti da pripadaju NATO alijansi i da su naslikani pod utiskom bombardovanja Srbije 1999. godine, a tu su i vozila policije i vatrogasaca koja se tumače kao simbol haosa i nereda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makrijan

    11. septembar 2016 | 01:25

    Freska odlicno oslikava i belezi danasnje vreme....... ne mozemo samo kopirati i prenositi prikaze stare vise stotina godina, treba nesto da ostane i iz danasnjeg vremena. Osim toga odlicno je i to sto je slikana u cistom vizantijskom stilu.

  • Acko cava

    10. septembar 2016 | 21:16

    Freska pokazujw realno stanje ja sam na strani ISUSA

  • Salvatore

    10. septembar 2016 | 21:26

    Počeli da se sprdaju s Bogom i crkvom!!!!STRAŠNO!!!A Bože me prosti kakav patrijarh takva i crkva!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA