• 8

Evo kako da za JEDAN MINUT sami saznate koliko DUGUJETE ZA POREZ! (VIDEO)

Zahtev za otvaranje korisničkog naloga i lozinke može se podneti elektronski na internet strani Uprave javnih prihoda ili predajom popunjenog obrasca u bilo kom opštinskom odeljenju Uprave javnih prihoda

  • 8

Svi oni kojima se smučilo da čekaju redove da bi proverili koliko duguju za porez, a da već ne znaju, postoji opcija da u samo nekoliko "klikova" dođu do željene informacije. Dostupnost ovim informacijama menja se od grada do grada, ali u većim mestima, pri upravama za finansije postoje elektronski upiti.
Konkretno, u Upravi javnih prihoda Grada Beograda od 2011. godine postoji mogućnost da poreski obveznici vrše uvid stanja u račune izvornih javnih prihoda preko 17 opštinskih odeljenja i to za: porez na imovinu za nepokretnosti na teriotriji grada Beograda, lokalne komunalne takse, naknadu za korišćenje građevinskog zemljišta, naknadu za zaštitu i unapređenje životne sredine za poslovni prostor.

VAŽNO: Ove nedelje ističe POSLEDNJI DAN za plaćanje POREZA NA IMOVINU!
Da bi se poreski obveznik prijavio na sistem za uvid u upit stanja potrebno je da ima korisnički nalog i lozinku. Zahtev za otvaranje korisničkog naloga i lozinke može se podneti elektronski na internet strani Uprave javnih prihoda lpa.beograd.gov.rs ili predajom popunjenog obrasca u bilo kom opštinskom odeljenju Uprave javnih prihoda.
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


Korisnički nalog i lozinku preuzimate isključivo neposredno, odlaskom u bilo koje opštinsko odeljenje Uprave javnih prihoda zarad očuvanja tajnosti podataka.
Nakon što dobijete nalog i lozinku, prijavljujete se u gornjem desnom uglu stranice lokalne poreske administracije unosom korisnika (JMBG odnosno PIB poreskog obveznika) i lozinke.
Evo dokle će paušalci plaćati porez - PO STAROM!
Elektronski upit stanja omogućava svakom građaninu koji plaća porez da vidi koliko duguje u svim opštinskim odeljenjima Uprave javnih prihoda na teritoriji grada Beograda, od izvršene uplate, zaduženja, obračuna kamate, kao i salda na računima javnih prihoda na dan upita.
Za sve one koji porez plaćaju Poreskoj upravi, od kojih je najviše pravnih lica i preuzetnika, neophodan je već digitalni sertifikat i čitač kartice da bi proverili dugovanje. Ove sertifikate izdaju sertifikaciona tela MUP RS, Pošte, PKS, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Halcom BG CA i E-Smart Systems doo.
Poreska uprava je danas objavila video uputstvo za podnošenje elektronskih prijava:

(Slađana Vasić)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    link za zahtev ne otvara. kada pokušam da ocenim trži da se prijavim, a prijavljen sam

  • Djokic

    Koferce se izgubilo,banane pojele i sve se zaboravilo.Kratka pamet u srba.

  • Јасмина

    Обавештење ми неће побећи...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima