KOLINDA ZAHTEVA ŠTO BRŽE FORMIRANJE VLADE: Neću da trpim odugovlačenja i ultimatume

Grabar Kitarović je poručila da Hrvatska nema vremena za nova nadmudrivanja, te da joj je potrebno odlučno rukovodstvo koje će osigurati ekonomski rast zemlje

  • 1

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović poručila je danas da neće dozvoliti postizborno odugovlačenje i ultimatume, koji ne vode izgradnji stabilne hrvatske vlade.

VEDRANA RUDAN BEZ DLAKE NA JEZIKU: “Na izborima u Hrvatskoj nisu pobedili ni HDZ, niti Milanović, već – SRBIJA”

Grabar Kitarović je poručila da Hrvatska nema vremena za nova nadmudrivanja, te da joj je potrebno odlučno rukovodstvo koje će osigurati ekonomski rast zemlje.

- Verujem da ću uskoro dobiti dokaz od natpolovičnoj većini za sastavljanje novog Sabora i vlade - kazala je predsednica u svom obraćanju.

ČETIRI MOGUĆA POSTIZBORNA SCENARIJA U HRVATSKOJ: Evo šta to znači za Srbiju!

Prema nezvaničnim rezultatima, koje je Državna izborna komisija objavila nakon 100 posto obrađenih biračkih mesta, HDZ je relativni pobednik vanrednih parlamentarnih izbora sa osvojenih 61 mandat, a SDP 54. 

Grabar Kitarović je rekla i da je ovim izborima Hrvatska još jednom dokazala da je država zrele demokratije, te da veruje da je iz izazova izašla još jača.

Zoran Milanović nakon FIJASKA na izborima odlazi sa čela SDP-a

Ona je čestitala izbornu pobedu HDZ-u i Andreju Plenioviću

- Ovo predstavlja značajan demokratski iskorak jer je kampanja bila fokusirana na egzistencijalne probleme građana, a ne na podele. No, slab odaziv na izbore moramo shvatiti kao upozorenje svima da moraju vratiti poverenje u političare - rekla je hrvatska predsednica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дадо РС Данило

    12. septembar 2016 | 17:00

    Жена не трпи ништа што није на брзака.Смири хормоне отићеш у климакс млада. ;-)))))))))))))))))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA