• 0

BEKO PONOVO NA SUDU: Osumnjičeni za pokušaj ubistva biznismena će prisustvovati ispitivanju?

Beko će po treći put davati iskaz tim povodom u svojstvu oštećenog, pošto je ranije svedočio u postupku protiv Maje Adrovac, koja je u junu prvostpenom presudom oslobođena od optužbi da je pomagala NN izvršiocu koji je pokušao da ga likvidira 14. novembra 2014. godine ispred kuće u kojoj živi sa porodicom

  • 0

Biznismen Milan Beko trebalo bi sutra povono da svedoči u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u okviru istrage koja se vodi protiv Aleksandra Zdravkovića, osumnjičenog da je pokušao da ga ubije u novembru 2014. godine.
DRAMA NA VRAČARU: Sprečeno bekstvo člana zemunskog klana koji je pokušao da ubije Beka

Beko će po treći put davati iskaz tim povodom u svojstvu oštećenog, pošto je ranije svedočio u postupku protiv Maje Adrovac, koja je u junu prvostpenom presudom oslobođena od optužbi da je pomagala NN izvršiocu koji je pokušao da ga likvidira 14. novembra 2014. godine ispred kuće u kojoj živi sa porodicom.
Za sutra su zakazana i saslušanja još dva svedoka, a to su Bekovi vozači Dragan Dragaš i Boban Mančić.
Očekuje se da i osumnjičeni Zdravković prisustvuje ispitivanju Beka i svedoka radi prepoznavanja.
Zdravković, koji je uhapšen u julu, prošle sedmice je zvanično izneo odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka.
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Nakon hapšenja, on nije želeo da iznosi odbranu jer je bio ranjen u jednom obračunu i trpeo je bolove. Na teret mu se stavlja krivično delo "teško ubistvo u pokušaju" i nalazi se u pritvoru.
Zdravković se naredbom o sprovođenju istrage tereti da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaš, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće u kojoj živi biznismen.
On je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana". U Bekovom slučaju uhapšen je sredinom jula na osnovu DNK, jer je desetak dana ranije u Beogradu upucan u ruku i hospitalizovan.
Upoređivanjem ranije nađenih tragova u vezi sa Bekovim slučajem i njegovog DNK zaključeno je da je reč o istoj osobi.
Viši sud u Beogradu je u junu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž Ivan se dovodi u vezu sa ovim delom mada još nije pod zvaničnom istragom.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima