≫ 

MERKELOVA PREVASPITAVA NEMAČKE DIREKTORE: Kancelarka traži odgovor zašto se na zapošljavaju migranti

Merkelova, koja je istrajna u sprovođenju svoje politike otvorenih vrata, pozvala je na odgovornost direktore nekih od najvećih nemačkih kompanija

 • 9

Nemačka kompanijA "Blu šip" moraće danas da spremi odgovor kancelarki Angeli Merkel zašto su do sada zaposlili samo 100 migranata nakon što ih je više od milion ušlo u zemlju, javio je Rojters.

ANGELU MERKEL JE POSLALA U ĆOŠAK JER PREGLASNO PRIČA: Reakciju najmoćnije Nemice MORATE da vidite (VIDEO)

Merkelova, koja je istrajna u sprovođenju svoje politike otvorenih vrata, pozvala je na odgovornost direktore nekih od najvećih nemačkih kompanija http://www.telegraf.rs/teme/nemacka da objasne manjak aktiviranja i razmene ideja o radnom angažovanju migranata, prenosi Rojters.

Većina nemačkih kompanije to objašnjava nepoznavanjem nemačkog jezika i izostankom bilo kakvih kvalifikacija migranata kao i nerešenim dozvolama za stalni boravak u zemlji.

Prema istraživanju koje je sproveo Rojters na uzorku od 30 nemačkih kompanija, ukupan broj zaposlenih migranata u tim kompanijama je samo 63.

Većina ispitanih kompanija se izjasnila da je "nepristojno da pri zapošljavanju pitaju kandidate za poreklo" te nisu ni bili upoznati da li angažuju migrante ili državljane i koliko su ih tačno zaposlili.

Od 63 zaposlena migranta, 50 njih radi u nemačkom DHL-u na dostavi i sortiranju pošiljki.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Džinovski Patuljak

  14. septembar 2016 | 08:20

  Baba ne želi da vidi da oni ne žele da rade, a i kad bi hteli da rade - jedino što znaju je: vitlanje mačetom, izvođenje eksplozija, ubadanje nožem, napadanje drugih koji ne poštuju islam, tucanje kamile, izgradnja šatora i mogu da drže nastavu iz života u pećini.

 • Trig

  14. septembar 2016 | 07:42

  Nisu Arapi dosli tu da rade,nego da kasiraju socijalu.

 • Rintor

  14. septembar 2016 | 07:44

  Zašto si ta Merkelova umišlja da se u sve razume. Ona kao dr.Fizike pojma nema o procesima sa kojima kreće menjati Evropu i svet. To su potezi koji će da vuku nesagledive posledice.To je veoma neozbiljno od nje i tome ona nije dorasla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA