ŠEF VEHABIJSKOG SELA U BOSNI peva pesme Bore Čorbe, nekad je obožavao alkohol i tuđe žene! (FOTO)

- Znao sam da da bih se oslobodio tog života, trebao sam još jaču zavisnost - kaže Izet Hadžić i dodaje da ju je našao u islamu, odnosno u selefizmu

  • 12

Novinari nemačkog Noje Cerer Cajtunga boravili su u selu Ošve u BiH gde su posetili selefijsko selo i tamošnjeg šefa lokalne zajednice Izeta Hadžića.

Ovo je TERORISTIČKO LEGLO zbog kojeg je razrušeno SRPSKO GROBLJE, a nalazi se na svega 250 km od Beograda! (FOTO)

On je bivši rok muzičar, koji je bekstvo od neobuzdanog života pronašao u selefizmu i sanja o životu pustinjaka koji živi za sebe i za Boga, kako pišu o njemu nemački mediji.

„Bela pletena kapa na glavi, duga brada i kratke pantalone do članaka. Tako zamišljamo jednog selefiju. I upravo tako izgleda Izet Hadžić dok izlazi iz svoje kuće. Kaže da mu je žao, ali sada nije povoljno vreme (za razgovor). Kaže da moramo čekati dok ne skloni oružje. 50-godišnji Hadžić je šef ozloglašenog selefijskog sela Ošve u srednjoj Bosni."

- Selo redovno pretresaju patrole SIPA (Državna agencija za istrage i zaštitu). Ako bi se kod nas pronašla samo patrona, mi bismo bili uhapšeni - kaže Hadžić.

Proteklih godina je sedam osoba otišlo u Siriju i Irak kako bi se borili za božiju državu,  prema informacijama bivšeg gradonačelnika Maglaja Dževada Galijaševića. Često nije reč samo o pojedincima, već o čitavim porodicama koje putuju u područja koja kontroliše Islamska država kako bi tamo živeli u skladu sa šerijatom. Hadžić priznaje da njegov uticaj glavnog starešine sela ne dopire do svih porodica.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

- Nažalost postoje još dve ili tri kuće u kojima žive mračni tipovi - kaže on i dodaje da su oni izolovani od strane članova zajednice.

Hadžić je odrastao u Maglaju gde je, kao mladić, osnovao hard-rok band Blek Lejdi, u kome je bio gitarista. Njegov bend je tokom leta nastupao širom bivše Jugoslavije. Bio je to neobuzdan život sa mnogo alkohola i žena, a onda je došao rat.

Hadžić je bio u službi u Armiji BiH. Nakon rata je svirao u kafanama na Balkanu. Ali od tada se više ne traži rok, već narodnjaci. Hadžić je pio još više i takođe još češće je varao svoju ženu.

- Znao sam da da bih se oslobodio tog života, trebao sam još jaču zavisnost - kaže on i dodaje da ju je našao u islamu, odnosno u selefizmu.

"Od tada, od 1998. godine, Hadžićev život se iz temelja promenio. Gitaru više ne uzima u svoje ruke, o alkoholu se potpuno ćuti. Nepoznatim ženama više ne pruža ni ruku. Ali s vremena na vreme nešto otpeva. Jedva da smo to zatražili, on već peva nekoliko taktova. I peva pesmu Bore Đorđevića, koji se, kako tvrdi, devedesetih godina stavio na stranu nacionalista", navodi nemački medij.

(Telegraf.rs/ Izvor: avaz.ba/nzz.ch)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    14. septembar 2016 | 10:34

    Nesmirena duša. Da je stvarno spoznao boga u sebi, ne bi mu bilo potrebno ništa drugo. Oružje?

  • Saša

    14. septembar 2016 | 10:45

    Božiju državu. Kukala ti majka...

  • BošnjakE

    14. septembar 2016 | 15:07

    Kako ne objaviše koliko para mu donira Bakir Izetbegović, na koji način im Bakirovi puleni dojavljuju kad, kako, koliko i kako naoružanih probranih policijskih kadrova dolazi u " kontrolu"?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA