KOŠTALA JE BANKU 185 MILIONA DOLARA I 5300 OTPUŠTENIH RADNIKA: Ipak, direktorka iz PAKLA odlazi u penziju sa oproštajnih 125 milona u svojim džepovima (VIDEO)

Keri Tolštet je bila u službi kompanije kao šef Udruženja banaka osam godina, a tokom tih godina su zaposleni od prodatih kvota i reprezentacija otvarili 1,5 miliona bankovnih računa i izdali 565 hiljada kreditnih kartica bez znanja i pristanka mušterija

  • 1

Izvršna direktorka "Vels Farga" koja je nadzirala odeljenje odgovorno za otvaranje više od dva miliona nedozvoljenih računa otići će "mirno" u penziju sa 125 miliona dolara. Keri Tolštet je bila u službi kompanije kao šef Udruženja banaka osam godina, a tokom tih godina su zaposleni od prodatih kvota i reprezentacija otvarili 1,5 miliona bankovnih računa i izdali 565 hiljada kreditnih kartica bez znanja i pristanka mušterija.

U četvrtak je Zavod za zaštitu potrošača finansijski kaznio "Vels Fargo" sa rekordnih 185 miliona dolara, a kao posledica pomenutog skanadala, u pet godina otpušteno je 5.300 zaposlenih, piše dailymail.co.uk.

Ali Tolštet je dobila sve pohvale i 7 miliona dolara bonusa u poslednjih nekoliko godina zbog rada na širenju "ukrštenih prodaja" za koje su delimično zaslužni radnici sa lažnom praksom koji sebe nazivaju "peščane barikade".

DOKAZ DA SE RAT VODI NA SVIM POLJIMA: Milioni ličnih podataka Amerikanaca i Britanaca biće uskoro objavljeni!

Kada je u julu objavljeno da odlazi u penziju, Tolštet je proglašena za "barjaktara naše kulture" od strane direktora "Vels Farga" Džona Štumfa, a šokantno ponašanje njenog odeljenja nije pominjano.

Foto-ilustracija: Profimedia, Milena Đorđević Foto-ilustracija: Profimedia, Milena Đorđević

Umesto toga, ona će dobiti 125 miliona dolara na lageru, opcije i akcije kada napusti kompaniju krajem godine - ovo je predstavljeno kao njena "lična odluka" koja će joj uštedeti najmanje 45 miliona dolara zbog otpuštanja, izveštava Fortuna.

Ne deluje kao da će Tolštetova biti kažnjena poslovnom politikom " Vels Farga" koja je proširena posle finansijske krize, a koja treba da natera izvršne direktore da vrate deo, ako ne i ceo bonus, kako bi se suzbilo rizično ponašanje.

Sudeći po krivični prijavama u Kaliforniji, banka je ciljala na račune proverenih kupaca, podstičući ih da štede i da otvaraju kreditne račune kako bi naplaćivala naknade.

U pojedinim slučajevima radnici su koristili lažne e-mail adrese i PIN brojeve kako bi otvorili što više računa, a kupci bi bili optuživani za prekoračenja naknade posle čega je njihov novac "pomeran" bez njihovog pristanka.

Zaposlenima u banci rečeno je da je prosečni potrošač izabrao šest finansijskih instrumenata, ali da bi trebalo da podupiru svako domaćinstvo da koristi osam proizvoda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belfagor

    14. septembar 2016 | 21:56

    Nisu lopovi oni koji pljačkaju banke, već oni koji ih osnivaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA