• 17

NASA UPOZORAVA: Preživeli smo najtoplije leto, ali nas tek čeka pakao!

Naučnici su u svom izveštaju objasnili da je jul obično najtopliji mesec u godini, ali voog puta se pokazalo da je avgust bio topliji, a ovakvo povećanje temperature moglo bi, prema njima, da ima devastirajuće posledice

  • 17

Američka svemirska agencija NASA, objavila je u ponedeljak izveštaj u kojem navodi da su temperature na globalnom nivou u avgustu ove godine bile najviše temperature koje su ikad zabeležene.
Naime, NASA je prvi put počela da beleži temperature na globalnom nivou davne 1880. godine, pa su tako ove godine izmere najviše temperature u proteklih 136 godina.

Naučnici su u svom izveštaju objasnili da je jul obično najtopliji mesec u godini, ali voog puta se pokazalo da je avgust bio topliji, a ovakvo povećanje temperature moglo bi, prema njima, da ima devastirajuće posledice.
Ove godine, avgust je bio topliji u proseku za 0,98 stepeni, od prosečnih koje su zabeležene u periodu između 1951. i 1980. godine.
- Ističemo da su dugoročne posledice najvažnije za shvatanje promena koje se događaju i koje utiču na našu planetu - napisao je u izveštaju Gavin Šmidt.
Rastom globalnih temperatura brže se povećavaju i temperature na Arktiku, pa samim zagrevanjem Zemlje dolazi do topljenja leda. Led reflektuje sunčevu energiju nazad u svemir, a kada se led otopi, voda i kamenje koje ostaju nakon topljenja apsorbuju više sunčeve energije zbog čega su temperature na tom području povišene.


Inače, Barak Obama je u svom intervjuu koji je dao za "New York Times" rekao kako je situacija sa klimom zastrašujuća.
- Ono što stvara probleme sa klimatskim promenama je činjenica da se ne radi o brzoj katastrofi. Radi se o sporom problemu koji, na dnevnom nivou, ljudi ne mogu da vide.
(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ros

    Za to sta nas ceka pakaop,to su krive sve najrazvijenije zemlje sveta,a najvise Amerikanci.

  • DZ

    ONI AMERIKA NESTAJE------ POLAKO!!!!

  • They Live

    Sad će NIGHTRAIN da se prospe sa komentarom zemlja je ravna ploča na četiri slona .

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima