TRANSPARENTNOST: Bi-Bi-Si će morati da objavi koliko zarađuju njegove zvezde

Budžet Bi-Bi-Sija našao se u fokusu nekoliko dana nakon što je ostao bez jedne od svojih najgledanijih emisija

  • 0

Britanska vlada objavila je danas plan kojim će da primora Bi-Bi-Si da iznese na videlo koliko zarađuju njegovi popularni novinari i voditelji, u okviru reforme kojoj je podvrgnut britanski javni servis, javlja AFP.

DEJVID KAMERON OKONČAO POLITIČKU KARIJERU: Podneo je ostavku i u parlamentu

Bi-Bi-Si će morati da navede imena svih svojih zvezda koje godišnje zarađuju više od 150.000 funti, što je oko 180.000 evra, u cilju veće transparentnosti, a sve radi uštede u finansiranju te institucije.

Budžet Bi-Bi-Sija našao se u fokusu nekoliko dana nakon što je ostao bez jedne od svojih najgledanijih emisija, "Grej Britiš bejk of", koju je otkupila komercijalna konkurentska kuća, primećuje francuska agencija.

Najavljujući danas reforme u domenu plata, britanska ministarka kulture Karen Bredli rekla je u Predstavničkom domu da je Bi-Bi-Si "jedan od najvećih dostignuća zemlje", ali da mora da bude transparentan i da pravi "specifičnije" programe.

"Veća transparentnost u Bi-Bi-Si-ju doprineće uštedama, a ušteđena sredstva se potom mogu investirati u čak još bolje programe", istakla je ministarka.

Bi-Bi-Si se suočava sa potrebom za uštedama u trenutku kada ima sve jaču konkurenciju.

Britanski servis ukida stotine radnih mesta nakon što je pristao na uštedu od više od 700 miliona funti do 2021-2022, zaključuje AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA