• 0

TRANSPARENTNOST: Bi-Bi-Si će morati da objavi koliko zarađuju njegove zvezde

Budžet Bi-Bi-Sija našao se u fokusu nekoliko dana nakon što je ostao bez jedne od svojih najgledanijih emisija

  • 0

Britanska vlada objavila je danas plan kojim će da primora Bi-Bi-Si da iznese na videlo koliko zarađuju njegovi popularni novinari i voditelji, u okviru reforme kojoj je podvrgnut britanski javni servis, javlja AFP.
DEJVID KAMERON OKONČAO POLITIČKU KARIJERU: Podneo je ostavku i u parlamentu

Bi-Bi-Si će morati da navede imena svih svojih zvezda koje godišnje zarađuju više od 150.000 funti, što je oko 180.000 evra, u cilju veće transparentnosti, a sve radi uštede u finansiranju te institucije.
Budžet Bi-Bi-Sija našao se u fokusu nekoliko dana nakon što je ostao bez jedne od svojih najgledanijih emisija, "Grej Britiš bejk of", koju je otkupila komercijalna konkurentska kuća, primećuje francuska agencija.
Najavljujući danas reforme u domenu plata, britanska ministarka kulture Karen Bredli rekla je u Predstavničkom domu da je Bi-Bi-Si "jedan od najvećih dostignuća zemlje", ali da mora da bude transparentan i da pravi "specifičnije" programe.
"Veća transparentnost u Bi-Bi-Si-ju doprineće uštedama, a ušteđena sredstva se potom mogu investirati u čak još bolje programe", istakla je ministarka.
Bi-Bi-Si se suočava sa potrebom za uštedama u trenutku kada ima sve jaču konkurenciju.
Britanski servis ukida stotine radnih mesta nakon što je pristao na uštedu od više od 700 miliona funti do 2021-2022, zaključuje AFP.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima