NAKON DECENIJE SUĐENJA: Platio je milion evra a onda 9 godina dokazivao da je kupivši hotel u Kragujevcu kupio i terasu tog hotela (FOTO)

Problem je nastao nakon privatizacije 2005. godine. Dve godine kasnije počeo je sudski spor u kome je vlasnik hotela pokušavao da dokaže da je kupovinom hotela kupio i terasu

  • 2

Nakon sudskog spora koji je trajao devet godina, Milorad Božović, vlasnik kragujevačkog hotela "Kragujevac" u centru grada, dokazao je da je kupivši ceo hotel za oko million evra, kupio i terasu tog hotela. To mu je skoro deceniju sporila opština, odnosno gradska uprava sa kojom se sudio.

MIGRANTI TUŽILI MAKEDONCE jer su ih proterali nazad u Grčku!

Tako je najzad postigao i da budu uklonjeni kiosci- tezge za uličnu prodaju koji su sve vreme zaklanjali terasu, odnosno baštu hotela. Kragujevačke nadležne službe počele su uklanjanje uličnih kioska na osnovu sudske presude u korist vlasnika hotela.

Problem je nastao nakon privatizacije 2005. godine. Dve godine kasnije počeo je sudski spor u kome je vlasnik hotela pokušavao da dokaže da je kupovinom hotela kupio i terasu. Opština je to sporila, uz navode da je prodat samo hotel, a da su terasa i parkiralište na gradsko- građevinskom zemljištu, te da vlasnik treba posebno da ih kupi.   

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Vlasnik hotela "Kragujevac", Milorad Božović, u rekonstrukciju hotela uložio je skoro tri miliona evra, preneo je Tanjug 2014. godine. Obnovljeno je sve od temelja do krova. Kiosci- tezge ispred hotela poslednji su trag devetogodišnjeg spora.

Nakon ove presude očekuje se da će vlasnik hotela zaokružiti svoju investiciju i urediti terasu hotela koja je decenijama pre privatizacije Kragujevčanima bila omiljena letnja bašta.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na kioscima su do sada prodavane knjige, čarape, kineske naočari, sapuni, nakit. Oni će biti premešteni na plato kod kragujevačkog suda. Tako ulični prodavci ne ostaju bez zarade i nastaviće da rade par stotina metara dalje od hotela.

(M.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    15. septembar 2016 | 20:46

    Poštenom čoveku u Srbiji bi trebalo hiljadu godina da zaradi tri miliona evra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA