• 9

OD NOVOG KALAŠNJIKOVA SE NI NOĆU NE MOŽETE SAKRITI: Nova ruska puška STRAH I TREPET za neprijatelje (VIDEO)

Novi laki ručni mitraljez RPK-16 kalibra 5,45 mm je modernizovana verzija sovjetskog mitraljeza RPK-74

  • 9

Koncern Kalašnjikov predstavio je čitav niz novih modela lakog vatrenog oružja među kojima se najviše ističe mitraljez RPK-16, nadogradnja poznate sovjetske puške.
NAJMOĆNIJA RUSKA PUŠKA SUTRA DOBIJA NASLEDNICU: Evo šta će Putin predstaviti svetu na vojnoj paradi u Moskvi!

Novi laki ručni mitraljez RPK-16 kalibra 5,45 mm je modernizovana verzija sovjetskog mitraljeza RPK-74 koji je, prema rečima Andreja Kirišenka, savetnika generalnog direktora Kalašnjikova, bio vrlo svrsishodna puška koja je imala čitav niz nedostataka koje je trebalo ispraviti.
- Šaržer je primao samo 45 metaka, a sam mitraljez je bio glomazan i nepraktičan za iskrcavanje boraca iz borbenog vozila pešadije. S druge strane, mitraljez se pokazao kao pouzdano oružje u borbi nezavisno od vremenskih uslova. Zbog toga smo odlučili da ništa ne izmišljamo, već da preradimo stari model - objasnio je Kirišenko.
Novi RPK-16 ima šaržer sa 96 metaka, težak je svega četiri i po kilograma sa celokupnom opremom i konstruisan je za borbu u svim klimatskim uslovima kao i za korišćenje noću. Na njega se sada mogu montirati sve vrste nišana.
- Borac može da otvara vatru pojedinačnim pucnjima i pogađa metu veličine 20 centimetara na udaljenosti od 300 do 400 metara, a prema taktičko-tehničkim karakteristikama mitraljez uništava neprijateljsku živu silu na udaljenosti od 800 metara - zaključio je Kirišenko.
Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo tetki da odnesem lek

    Dali neko moze da izracuna koliko bi bio bogat matori Kalasnjikov da je znao da svoj izum patentira.

  • ALIEN:RESURRECTION

    Ova puška nova mi se dopada bez kundaka ili sa preklopnim kundakom ovako ne jer ima kundak od m4a1 puške .

  • ALIEN:RESURRECTION

    Ak 47 radi kad pane u blato I glibotinu ja probao super puška ima više verzija najviše mi se sviđa ak 74 I ak 47 draco malo ima čudno ime " Drako " ali tako se zove jer je skraćen I vrlo je pogodan da se nosi ispod kaputa ili jakne niko ti ga ne primećuje . Težak je 2 ipo ili 3 kila pun 30 metaka domet sigurno I precizno 300 metara .

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima