• 0

Trg republike ove subote postaje ulična laboratorija! (FOTO)

Kako od kartona i gumene rukavice napraviti muzički instrument i kako provući štapić kroz balon a da ne pukne su samo neki od eksperimenata koji će dobiti svoju naučnu potporu ove subote

  • 0

U susret 11. Noći istraživača, koja će se u Beogradu i još deset gradova Srbije održati poslednjeg petka u septembru, istraživači pozivaju sve Beograđane da im se pridruže u zanimljivim eksperimentima u centru grada.
Trg republike, kod DNK fontane, u subotu 17. septembra od 17 do 19 časova postaje laboratorija.

Uz kombinovanje nauke i igre, istraživači će pokazati kako je moguće iskoristiti svakodnevne kućne stvari i igrati se nauke.
Kako od kartona i gumene rukavice napraviti muzički instrument i kako provući štapić kroz balon a da ne pukne su samo neki od eksperimenata koji će dobiti svoju naučnu potporu ove subote.
Foto: Promo/Noć istraživača

Foto: Promo/Noć istraživača


Uz pomoć Cirkusfere, svi prisutni će imati priliku da vide žive poluge u vazduhu, kao i žongliranje lopticama, simboličnim mahunarkama u čast 2016. godine - Međunarodne godine mahunarki.
Svi sadržaji su, kao i u samoj Noći istraživača, besplatni, a za cilj imaju edukaciju mladih naraštaja kao i podizanje svesti o važnosti nauke i naučnih istraživanja u svakodnevnom životu na popularan i zanimljiv način.
Organizatori Noći istraživača pozivaju sve zainteresovane da u ponedeljak 19. septembra, od 19 časova, dođu u KC Grad na „Delikatesni ponedeljak“, kada je na istraživačkom meniju pasulj i naučni sladoled od suvog leda.

11. Evropska Noći istraživača, održaće se 30. septembra u više od 250 gradova, a ova manifestacije ima za cilj da pre svega mladima, približi posao istraživača i ukaže na sve načine na koje hrabri naučnici menjaju svet na bolje.
U prošlogodišnjoj, jubilarnoj, desetoj Noći istraživača učestvovao je 1,1 milion građana zajedno sa 18.000 istraživača u 280 gradova Evrope i sveta.
Foto: Promo

Foto: Promo


Koordinator ReFocuS projekata Noći istraživača u Srbiji je Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ sa partnerima: Prirodno matematičkim fakultetom iz Niša, Centrom za promociju nauke i Zavodom za zaštitu spomenika kulture iz Kragujevca.
Noć istraživača finansirana je iz programa „HORIZON 2020“ koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru potprograma Marija Sklodovska Kiri.
Prijatelji i sponzori Noći istraživača su DOGA digitalna i ofset grafika, Alma Quatro i Info media group.
(Telegraf.rs / PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima