Pre pijace povrće prao u fekalijama: Procureo snimak "akcije" srpskog ratara (VIDEO)

Na Jutjubu je postavljen snimak poljoprivrednika koji je u mestu Begeč u Dunav uterao četiri traktora s prikolicama punim raznog povrća i tamo ga, u specijalnim mešalicama, oprao

  • 9

Pojedini poljoprivrednici krompir, šargarepu, paprike i ostalo povrće peru u rekama punim fekalija i opasnih hemijskih jedinjenja, pa tako zagađene namirnice kasnije iznose na pijacu i prodaju ih.

SRPSKI I MAKEDONSKI TURISTI U OPASNOSTI: Omiljeno letovalište Srba pliva u fekalijama

Na Jutjubu je postavljen snimak poljoprivrednika koji je u mestu Begeč u Dunav uterao četiri traktora s prikolicama punim raznog povrća i tamo ga, u specijalnim mešalicama, oprao! Njega nisu zanimali ni propisi o zaštiti životne sredine, ali ni to što će povrće promućkano u vodi prepunoj parazita konzumirati građani Srbije.

Takođe, nije ga zanimala ni činjenica da se to sve posle teško može da spere vodom s česme pre upotrebe.

Foto: Gradske pijace Foto: Gradske pijace

– Ovakvo ponašanje predstavlja biološki, bakteriološki i hemijski rizik po zdravlje građana Srbije. Reke u Srbiji prepune su raznih bakterija usled otpadnih voda koje se u njih slivaju.

- Samo u Beogradu ima skoro 200 direktnih izliva otpadnih voda u reke. Od 120 miliona metara kubnih, koliko se slije u Savu i Dunav, oko 30 miliona je otpad iz industrijskih postrojenja, odnosno voda sa hemikalijama, pesticidima i raznim drugim otrovima koji zagađuju životnu sredinu - upozorava Ivan Karić, predsednik Zelenih Srbije, prenose beogradski mediji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • recni morz

    17. septembar 2016 | 11:12

    Zar se u toj i slicnim rekama ne kupaju ljudi leti? Da li je zabranjeno? Nije. Zasto je onda problem ovo pranje? Moze li neko da mi pojasni.

  • Kokan

    17. septembar 2016 | 10:45

    To rade godinama.Svako ko je došao na skelu za prevoz automobila na sremsku stranu, ili restoran, može videti.

  • DARKO 100%

    17. septembar 2016 | 10:52

    PERSPEKTIVA ,PERSPEKTIVA zivot nam je crno beli a BUDUCNOST siva ,PERSPEKTIVA!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA