BRITANCI U PANICI: Ako Rusi krenu na nas, nama nam spasa

Ne postoji plan za odbranu zemlje i Britanija bi u slučaju ruskog vazdušnog udara bila pobeđena

  • 9

Velika Britanija ne bi bila u stanju da se odbrani od ozbiljnog vojnog napada, jer su njene oružane snage oslabljene smanjenjem vojnih izdataka, upozorio je bivši šef britanskog generalštaba, prenosi "Fajnenšel tajms".

PUTIN IZ HILANDARA PRISLUŠKUJE EVROPU: Ovo je najluđa teorija zavere dosad!

General Ričard Barons je u aprilu, pre nego što će biti penzionisan, poručio ministru odbrane Majlu Felonu da ne postoji plan zemlje za odbranu od konvencionalnog napada. Britanija bi u tom slučaju bila pobeđena u slučaju koncentrisane ruske vazdušne kampanje.

- Sposobnost koja je u temelju svih oružanih snaga, oslabljena je samim procesom planiranja - navodi Barons u privatnom memorandumu.

Rojters podseća da se britanska vlada prošle godine obavezala da će ispuniti obaveze u NATO - u i do kraja decenije trošiti dva procenta bruto domaćeg proizvoda na odbranu, i obećanje da će povećati vojne troškove za 12 milijardi funti, na 178 milijardi u narednoj deceniji.

PUTIN PORUČIO: Amerikanci, samo vas gledamo

Smanjenje vojnih troškova od 2010. godine, radi snižavanja rekordnog budžetskog deficita, dovelo je do smanjenja pripadnika britanskih vojnih snaga za šestinu, a građanskih lica na službi u oružanim snagama za 30 %.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZOKS

    17. septembar 2016 | 18:35

    Prpa Englezi !!! Rusi su to !

  • Zule

    18. septembar 2016 | 00:23

    A, sta ce Rusima Engleska, i zbog cega da je napadaju?! Najveca Zemlja Svijeta, ima relativno malo stanovnika, resurse, skoro sve sto im treba. To su samo engleski folovi da izvuku narodu jos vise para za vojni budjet.

  • Kate

    17. septembar 2016 | 18:23

    Vecina Britanaca zna da ih Rusi nikada nece napasti a ovaj looser od generala, inace Blair-ov covek, neka i dalje lupa gluposti - to je radio i sa Sadam Huseinom. Rusi su dobrodosli u UK, sto mislim da je i vidjeno uplovljavanjem jahte muza nase Modelasice Sandre i usidravanjem pored ratnog broda na samoj Thames river.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA