≫ 

PUTIN POZVAO 112 MILIONA RUSA DA GLASAJU: Danas biraju novi parlament, da li će se nešto promeniti?

Ruski predsednik Putin pozvao je u četvrtak građane da izađu na parlamentarne izbore, glasaju i izraze svoj stav

  • 5

U Rusiji će danas biti održani parlamentarni izbori za 450 poslanika donjeg doma (Državne dume), a očekuje se pobeda Jedinstvene Rusije koja okuplja pristalice predsednika Vladimira Putina.

PUTIN PORUČIO: Amerikanci, samo vas gledamo

Istovremeno, biće održani izbori za regionalne vlasti i opštinski izbori, navodi Raša tudej. Pravo glasa ima 112 miliona Rusa, ističe Euro. news.

Sputnjik naglašava da će se polovina poslanika Državne dume birati po većinskom, a druga polovina po proporcionalnom sistemu.

Ruska vlada je obezbedila 170 miliona dolara za organizovanje izbora na svim nivoima, naglašava Raša tudej.

Prema predviđanjima analitičara, Putinova Jedinstvena Rusija će osvojiti apsolutnu većinu uprkos, kako navodi Si-En-Bi-Si, padu njene popularnosti, ali ne i samog Putina.

Učestvovaće desetak opozicionih kandidata, ističe Ju-Es-Ej Tudej. Predsednik Putin pozvao je u četvrtak građane da izađu na parlamentarne izbore, glasaju i izraze svoj stav.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusan

    18. septembar 2016 | 07:03

    ogromna zemlja bira 450 poslanika.da smo mi nekim slucajem kao rusija ispod 1000 poslanika ne bi imali.vazno je da mi broj od 250 poslanika ne smanjujemo.svi ostali su visak, ali oni.......to nikakako.

  • Xman

    18. septembar 2016 | 09:54

    Hahaha izbori u Rusiji, ima li sta smesnije? Opozicija pohapsena i poubijana i kao sve je regularno, kao kod Milosevica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA