ŠUMA OKO ČERNOBILJA JE MISTERIOZNO NESTALA: Svi traže lopove, jer su RADIOAKTIVNI i predstavljaju opasnost (FOTO)

Zona oko napuštene elektrane postala je u međuvremenu veliki izazov za najrazličitije istraživače iz celog sveta, a prilikom jedne od poslednjih poseta jedne takve ukrajinske ekspecidije gradu Pripjatu, otkriveno je da je neko posekao šumu oko Černobila

  • 2

U zoni oko nuklearnog reaktora u Černobilju, koji je eksplodirao 1986. godine, izazivajući najveću ekološku katastrofu u istoriji, primećeno je da je neko sekao teško oštećena stabla.

MISTERIOZNI GRAD BROJ 40: O njemu Putin ćuti, skriven je duboko u Rusiji i krije strašnu tajnu (FOTO)

Nakon nuklearne katastrofe u kojoj je poginula 31 osoba i oštećena šira oblast oko samih reaktora, ukrajinska vlada proglasila je reon u radijusu od 18 milja oko nuklearke, zabranjenom zonom.

Zona oko napuštene elektrane postala je u međuvremenu veliki izazov za najrazličitije istraživače iz celog sveta, a prilikom jedne od poslednjih poseta jedne takve ukrajinske ekspecidije gradu Pripjatu, otkriveno je da je neko posekao šumu oko Černobilja.

Neposredno nakon eksplozije, ogromna količina radijacije stigla je do ljudi, zgrada, vegetacije i divljeg sveta: takozvana Crvena šuma nadomak elektrane skoro odmah se osušila, ali je u udaljenijim predelima pojedino drveće preživelo - a onda ga je neko posekao.

Foto: Wikipedia/calflier001 Foto: Wikipedia/calflier001

- Kad smo prvi put otišli tamo bilo je šume, a sad je nema - kaže Artur Kalmikov, vođa grupe.

On je stupio u kontakt sa nadležnima ne bi li saznao šta se dogodilo, uplašen da je radioaktivno drvo završilo kao deo nečije kuće.

Foto: Darmon Richter / thebohemianblog.com Foto: Darmon Richter / thebohemianblog.com

- Snimili smo film o ilegalnoj seči šume, ali nam je načelnik zone oko elektrane rekao da ne za ko to radi - naveo je Kalmikov.

(Telegrf.rs / Viralnova)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile

    22. februar 2017 | 21:56

    Drvo iz Černobilja stiglo u BiH preko firme izz Turske

  • mile

    22. februar 2017 | 21:52

    Kako ne znaju da su tu šumu posjekle firme iz Turske.Dio togs drveta je stigso u BiH a možda i u Srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA