≫ 

ON JE JEDAN OD OSUMNJIČENIH ZA NAPAD U NJUJORKU: Zove se Ahmad Kan Rahami (28)

Major Njujorške policije Bil de Blasio kaže da je osumnjičeni identifikovan kao Akhmad Kan Rahami (28) iz Nju Džerzija koji je rođen u SAD

  • 2

Američka policija je objavila sliku čoveka kojeg je privela na ispitivanje zbog bombaškog napada koji se nedavno dogodio u Njujorku.

 

Neposredno nakon ove informacije oko 14:21 policija je identifikovala napadača iz Minesote Dahira A. Adana (22) koji je u subotu u tržnom centru nožem izbo 9 osoba pre nego što ga je policija ubila.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

NJUJORK POD OPSADOM: Bombe koje su ubile 29 ljudi napravljene su od ekspres lonca

 

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio kaže da je osumnjičeni identifikovan kao Ahmad Kan Rahami (28) iz Nju Džersija koji je rođen u SAD.

 

Čitav Njujork su jutros probudile poruke u kojima se traže infomacije o ovom čoveku, kao ključne osobe koja je učestvovala u bombaškim napadima u Njujorku i Nju Džersiju proteklog vikenda.

 

Vlasti veruju da je napad u Njujorku povezan sa napadom u Nju Džersiju gde je na primorju eksplodirala kanta za smeće. U subotu uveče tri bombe su otkrivene u Nju Džersiju.

 

Ovo je prvi put da su pametni telefoni koristili kako bi se digla uzbuna u potrazi za osumnjičenima u bombaškom napadu. Ovakve uzbune se koriste prilikom dolaska velikih oluja.

 

 

Da podsetimo napad u Njujorku se dogodio u subotu uveče na Menhetnu u kvartu Čelsi. Najmanje 29 osoba je ranjeno u napadu. Bomba koja je eksplodirala kao i druga pronađena u blizini napravljene su od ekspres lonaca napunjenih šrapnelima. Policija i dalje traga za ostalim osumnjičenima.

 

(Telegraf.rs/rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • David

    19. septembar 2016 | 16:04

    to sto ste sejali to cete i da znjete

  • Mara 16 04 bravo trampe2016svaka cast

    20. septembar 2016 | 16:01

    ZASLUŽILI STE TO AMERI BIĆE VAM JOŠ GORE AKO BOGDA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA