• 4

SRBIJA PRATI TRENDOVE: Ljajić najavio da će sportski turizam biti u fokusu Srbije

U cilju unapređenja sportskog turizma ove godine izgrađeni su brojni košarkaški tereni, sportske hale, sportski kampovi, a ministar Ljajić položio je kamen temeljac za izgradnju Omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru

 • 4
Rasim Ljajić potpisivanje ugovora u Palati Srbije

Foto: Telegrafrstv

U narednom periodu u fokusu Vlade će biti sportski turizam i u nekoliko centara u Srbiji stvoriće se uslovi za adekvatne pripreme sportista, najavio je ministar turizma Rasim Ljajić.
ALARM! Više od 50 odsto dece nam ne radi fizičko

U cilju unapređenja sportskog turizma ove godine izgrađena su četiri košarkaška terena u Velikom Gradištu, vredna 15 miliona dinara, a gradi se i sportska hala u koju će biti uloženo do 55 miliona dinara, rekao je Ljajić.
U Novom Pazaru biće izgrađen atletski kamp za pripreme sportista, jedinstven u regionu, dok će Vrnjačka banja biti centar vaterpolo sporta po završetku bazena.
Na Zlatiboru, Vlada će finansirati izgradnju još dva fudbalska terena vrednosti 20 miliona dinara, rekao je ministar Ljajić koji je na ovoj planini prisustvovao otvaranju bazena u dečjem odmaralištu Golija.
Ministarstvo turizma finansiralo je izgradnju bazena i proširenje smeštajnih kapaciteta sa 26 ležajeva sa 13 miliona dinara. Grad Užice je obezbedio 4,6 miliona dinara, a ustanova Dečje odmaralište Zlatibor 10,1 milion dinara sopstvenih sredstava.
- Ministarstvo će nastaviti sa projektima izgradnje turističke infrastrukture. Dečje odmaralište Golija planira i izgradnju sportske hale i sigurni smo da ćemo i taj projekat finansijski podržati - rekao je Ljajić.
Ministar Ljaić je danas položio i kamen temeljac za izgradnju Omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru.
- Zlatibor je lider u planinskom turizmu, koji poseti trećina gostiju koja boravi na srpskim planinama. Završetkom Omladinskog kulturnog centra poboljšaće se ukupan turistički promet i povećati broj gostiju koji ovde dolaze. Činimo sve da Zlatibor i u infrastrukturnom smislu bude jedan od vodećih centara u regionu - rekao je Ljajić.
Omladinski kulturni centar na Zlatiboru imaće oko 2.000 kvadratnih metara prostora. U okviru centra nalaziće se bioskopska sala, sala za pozorišne predstave, galerija i biblioteka, a jedan deo centra biće namenjen i za aktivnosti osoba sa invaliditetom.
Vrednost objekta je 130 miliona dinara, od čega ministarstvo turizma učestvuje sa 40 miliona dinara. Rok za završetak radova je 1. septembar 2017. godine.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Miki

  Jedna od sansi Srbije je svakako sportski turizam.

  1
  0

  Podelite komentar

 • DARKO 100%

  Ipak se pokazalo da je DRZAVA NEKOME MAJKA A NEKOME MACEHA!

  1
  1

  Podelite komentar

 • OBILIC

  Od turizma bice strava sami burek i baklava bice blaga rajo moja bice svugde dosta loja mora nesto da se menja dosta šnicle i pečenja

  0
  2

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima