EULEKS NUDI NAGRADU OD 82.000 EVRA: Onaj ko da informaciju o ubici carinika kod Zvečana BIĆE BOGAT ČOVEK!

- Međunarodni tim istražitelja neumoljivo radi već tri godine pokušavajući da otkrije identitet ubice, međutim ovo ne možemo sami da rešimo, potrebna nam je saradnja opšte javnosti - rekao je Bernd Tran, zamenik šefa misije Euleks

  • 4

Misija vladavine prava na Kosovu Euleks je danas u severnoj Kosovskoj Mitrovici, na trogodišnjicu od ubistva njihovog kolege Adriusa Šenavičiusa, zatražila pomoć da se pronađu počinioci, ponudivši nagradu u iznosu od 82.000 evra (10.000.000 RSD).

U znak podsećanja, da se ne zaboravi Adrius Šenavičius, na konferenciji za novinare prikazan je jednominutni film koji je deo Euleksove kampanje koji se odnosi na apel, a zatim je na mestu ubistva položeno cveće.

PUCNJAVA NA KOSOVU: Pogođena dva vozila, uviđaj i dalje traje!

- Međunarodni tim istražitelja neumoljivo radi već tri godine pokušavajući da otkrije identitet ubice, međutim ovo ne možemo sami da rešimo, potrebna nam je saradnja opšte javnosti - rekao je Bernd Tran, zamenik šefa misije Euleks i dodao “potrebna nam je posebno saradnja ljudi koji žive u ovoj zajednici”.

Pozivajući sve koji se "sete bilo čega, od tog dana u vezi sa incidentom, ko je umešan ili ukoliko nešto znate u vezi sa okolnostima ubistva", Tran je naglasio da "zajednica koja je ovde ima presudnu ulogu u vezi toga".

Foto: EULEX Foto: EULEX

- Ono što može vama delovati kao beznačajna informacija za nas bi mogla da bude presudna informacija za istražitelje, povećana nagrada u iznosu od 82.000 evra nudi se za svaku informaciju koja može da dovede do izvršioca ili izvršilaca Adrijusovog ubistva, uveravam vas da će svaka informacija koju ćete nam dati biti tretirana kao poverljiva, molim vas pozovite + 381 38 784 181 ili posetite internet stranicu Euleksa - rekao je Tran.

Foto: Telegraf, EULEX Foto: Telegraf, EULEX

Damare Tiro tužilac Euleksa u ovom slučaju je rekla da uprkos naporima nisu uspeli da pronađu počinioce apelujući na sve koji imaju informacije da se jave, takođe uveravajući da će one biti apsolutno poverljive.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Apelujem na vas, članove zajednice da istupite, da pomognete i date informacije da pronađemo izvršioce ubistva Adriusa Ševeničijusa - rekla je Tiro.

Euleksov carinik Audrius Šenavičius (35) iz Litvanije ubijen je 19. septembra, iz zasede kada je na dva Euleksova vozila ispaljen rafal iz automatskog naoružanja u mestu Balaban u Opštini Zvečan. Šenavičius je za sobom ostavio suprugu i dva sina.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miolos

    20. septembar 2016 | 06:37

    zalosno ali jel mu tu mesto?

  • Ivan

    21. septembar 2016 | 14:35

    Običan okupatorski vojnik uopšte mi nije žao njega a što se niko nije sažalio kad je ubijano na hiljade Srba na Kosovu i gdje je tu pravda

  • Ivan

    21. septembar 2016 | 14:33

    Da bog da gorio u paklu okupator prokleti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA