MIROVIĆ: Za izgradnju saobraćajnice Novi Sad-Ruma zainteresovana kineska kompanija

Predstavnici kineske kompanije "Čajna Šandong internešenel" jedne od najvećih građevinski kompanija u toj zemlji, iskazali su poseban interes za učešćem u delu navedenog projekta, ali i u ostalim infrastrukturnim projektima od strateškog značaja za Srbiju

  • 3

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas predstavnike kineske kompanije "Čajna Šandong internešenel" („China Shandong International Economic & Tećnical“) za Evropu, koju je predvodio Liu Zičeng i tom priliko im predstavio idejni projekat izgradnje državnog puta IB-21-Novi Sad - Ruma, sa tunelom kroz Frušku goru.

Potpisan sporazum o saradnji Vojvodine i Almatinske oblasti

Predstavnici kineske kompanije, jedne od najvećih građevinski kompanija u toj zemlji, iskazali su poseban interes za učešćem u delu navedenog projekta, ali i u ostalim infrastrukturnim projektima od strateškog značaja za Srbiju.

Mirović je danas po prvi put u Pokrajinskoj vladi, sa svojim saradnicima, potencijalnim partnerima predstavio idejni projekat izgradnje navedene trase autoputa, čija ukupna dužina treba da iznosi 34,2 kilometra.

Tokom prezentacije Mirović je ukazao da se, od 2013. godine kada je potpisan protokol o pripremi projekta izgradnje saobraćajnice od Rume do Novog Sada, između Pokrajinske vlade, Vlade Srbije, Grada Novog Sada i opština Irig i Ruma, do sada pristupilo izradi idejnog projekta, te da je u toku rad na planovima detaljne regulacije, kao i da je urađen i generalni projekat.

Sastanak delegacije Grada Novog Sada sa predsednikom Pokrajinske vlade

- Poslednja vest je da su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Pokrajinska vlada podneli zahtev da se u budžetu Vlade Republike Srbije planiraju sredstva za rešavanje imovinskih pitanja na trasi za izgradnju novog puta Novi Sad-Ruma. Važno je da taj projekat napreduje iz nedelje u nedelju -  rekao je Mirović i dodao da Pokrajina na tom projektu radi partnerski sa Vladom Srbije i ministarstvima.

Liu Zičeng, šef predstavništva za Evropu najveće državne kompanije u kineskoj provinciji Šandong, naveo je namere da, ukoliko se kompaniji ukaže prilika za taj posao, da domaćim firmama omogući da u velikoj meri učestvuju u tom značajnom investicionom projektu.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade Ðorđe Milićević, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac

    19. septembar 2016 | 18:37

    Spasite Frušku goru!!! Uništiće je teretnjaci koji krstare njome!!!

  • Duki st.

    19. septembar 2016 | 20:31

    Potpuno nevažno ko je počeo? Ko će raditi ? A ko završiti ? Ovaj projekat je nevidjeno važan za celu Vojvodinu. Ne nikako stati sa time. I ne zaboraviti. Od Novog Sada ka Rumuniji. Tek tada bi taj pravac zaživeo . Punim plućima.

  • Imenjak

    19. septembar 2016 | 20:26

    Konacno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA