≫ 

TAMAN POMISLILI DA IM SE POSREĆILO: Više od 800 imigranata greškom dobilo državljanstvo SAD

Imigranti, iz zemalja "opasnih po nacionalnu bezbednost SAD", koristili su druga imena ili datume rođenja prilikom podnošenja zahteva za američko državljanstvo i prijave u imigracionoj službi

  • 0

Američka vlada je greškom odobrila državljanstvo za najmanje 858 imigranata koji su bili u procesu deportovanja, a potiču iz zemalja koje SAD smatraju opasnim po nacionalnu bezbednost ili u kojima je zabeležen veliki broj prevara kad je reč o imigracijama, javlja danas AP.

MIGRANT SILOVAO POLITIČARA: Odmah nakon napada, deportovan u svoju zemlju! (VIDEO)

Generalni inspektor Ministarstva za unutrašnju bezbednost Džon Rot naveo je u danas objavljenom izveštaju da su imigranti koristili druga imena ili datume rođenja prilikom podnošenja zahteva za američko državljanstvo i prijave u imigracionoj službi.

Neregularanosti nisu primećene jer u vladinim bazama podataka nije bilo otisaka prstiju.

U izveštaju se ne navode imena imigranata, ali se kaže da su svi iz takozvanih "zemalja od posebnog interesa" - onih koje su opasne po nacionalnu bezbednost SAD ili susednih zemalja u kojima je registrovan veliki broj slučajeva prevara u domenu imigracija.

U izveštaju se ne precizira o kojim zemljama je reč.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA