≫ 

PUTIN PRAVI SVOJ KGB, STRAH I TREPET ZA SVE: Ovako će delovati čelični špijuni Rusije (VIDEO)

U Rusiji postoji tradicija stvaranja moćnih i centralizovanih bezbednosnih struktura

  • 3

Vlasti u Rusiji pripremaju velike reforme federalnog policijskog sistema pred predsedničke izbore 2018. godine, prema navodima tamošnjih medija. Novu strukturu "Ministarstvo državne bezbednosti" mediji su već poredili sa nekadašnjim Komitetom državne bezbednosti (KGB).

(VIDEO) Zbog ovog SNIMKA je agent KGB optužio Putina da je - PEDOFIL, a onda je UBIJEN!

Prema informaciji lista „Komersant”, Federalnoj službi bezbednosti će biti dodata Spoljna obaveštajna služba, kao i većina jedinica Federalne službe obezbeđenja (FSO) koja obezbeđuje najviše rukovodstvo zemlje.

Novoformirano Ministarstvo državne bezbednosti (MGB) imaće i nove funkcije: preuzimaće posebno važne sudske procese i presecaće korupciju u vojnim i policijskim krugovima. Takođe, podrazumevaće Obaveštajnu službu u inostranstvu, a najviše jedinica imaće u tajnoj službi koja je zadužena sa bezbednost najviših državnih zvaničnika.

Ovaj list ističe da bi samo za kompenzaciju onima koji ne bi želeli da rade u novoj službi vlada bila u obavezi da izdvoji minimum 308 miliona dolara, što je velika suma za oslabljenu rusku ekonomiju i budžet, pa se to smatra najvećom preprekom Kremlja u ovom poduhvatu.

Zadaci KGB-a nekada su bili špijunaža, kontrašpijunaža, likvidacija antisovjetskih i kontra-revolucionarnih formacija unutar SSSR-a, zaštita granica, i zaštita vođa partije i države i ključne državne imovine.

Pogledajte video:

Da podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin takođe je poznat po tome što je bio obaveštajac KGB, što nije krio s obzirom da je nekoliko puta pričao o svojim špijunskim danima u Istočnoj Nemačkoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slave

    20. septembar 2016 | 15:56

    Kada ce Rusi napraviti nesto za opste dobro i korist? Samo "strah i trepet".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA