• 37

KAPETAN DRAGAN PRED HRVATSKIM SUDOM: "Ovo more koje zovete vašim, to je bilo moje more"

U svom obraćanju Sudu, Vasiljković je rekao da je u zatvoru proveo 11 godina bez dokaza i bez presude. Optužnicu protiv njega nazvao je komičnom, bezočnom i bezobraznom

  • 37

Draganu Vasiljkoviću suđenje će biti nastavljeno 18, 19. i 20. oktobra ispitivanjem svedoka, a kapetan Dragan je tokom današnjeg suđenja izjavio je da se "ne oseća krivim i da je branio Jugoslaviju".
U TOKU JE SUĐENJE KAPETANU DRAGANU: "Apsolutno se ne osećam krivim"!

- Ja sebe doživljavam kao branitelja moje domovine Jugoslavije i smatram uvredljivim da me se naziva agresorom. Ja nisam agresor ni ratni zločinac. Ja sam branitelj svoje domovine Jugoslavije koju sam jako voleo. Ovo more koje vi zovete vašim, to je bilo moje more - rekao je Vasiljković.
U svom obraćanju Sudu, Vasiljković je rekao da je u zatvoru proveo 11 godina bez dokaza i bez presude. Optužnicu protiv njega nazvao je komičnom, bezočnom i bezobraznom.
Prema optužnici Hrvatske, Vasiljković je odgovoran za zločine počinjene sredinom 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi te u februaru 1993. u Bruškoj kod Benkovca gde je, kako se tvrdi, mučio, zlostavljao i usmrćivao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.
Tužilaštvo ga tereti i da je tokom jula 1991. u Glini, u dogovoru sa zapovednikom tenkovske jedinice JNA, izradio plan napada na tamošnju policijsku stanicu i prigradsko naselje Jukinac, sela Gornji i Donji Viduševac, a potom i njihovo zauzimanje. Tokom napada su oštećeni i uništeni civilni objekti, stanovništvo naterano na beg, pljačkana imovina i ubijeni i ranjeni civili od kojih i jedan strani novinar.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sreten

    uz tebe sam

  • Plus-minus

    Nekada je Banja luka koju sada nazivate vašom bila i moj grad(tamo rođen , odrastao , poštovao i nisam digao oružje protiv nikoga, vec protjeran bez ičega)

  • Zgembo Handislic

    Djes ti zavrsila skolu kod profesora Ante Pavelica?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima