RASPRAVA ZAPOČETA PRE OSAM GODINA: Nastavljeno suđenje zbog korupcije na kragujevačkom Pravnom fakultetu!

Glavna rasprava započeta je pre osam godina, ali je u više navrata odlagana zbog neodazivanja pojedinih optuženih, njihove nedostupnosti sudu ali i pokušaja da sami odrede datume suđenja

  • 1

Suđenje profesorima i studentima kragujevačkog Pravnog fakulteta optuženim za primanje i davanje mita, nastavljeno je danas u smederevskom Višem sudu preslušavanjem presretnutog telefonskog razgovora optuženih.

SKANDAL: Profesor na Pravnom u Kragujevcu zamenik predsednika Ustavnog suda Kosova!

Optuženi Srđan Đorđević i Dragana Petrović protivili su se na današnjem ročištu emitovanju audio snimaka jer Apelacioni sud još nije doneo odluku po njihovoj tužbi zbog namere da se emituju ti snimci i zbog naredbe kojom je početo presretanje razgovora.

Ako Apelacioni sud ne odobri emitovanje audio i video zapisa, procenjuje se da bi suđenje moglo biti završeno do kraja godine.

Glavna rasprava započeta je pre osam godina, ali je u više navrata odlagana zbog neodazivanja pojedinih optuženih, njihove nedostupnosti sudu ali i pokušaja da sami odrede datume suđenja.

U međuvremenu je nekoliko optuženih preminulo a neka krivična dela za koja su optuženi, su zastarela.

U aferi zbog prodaje ispita i diploma na Pravnom fakultetu u Kragujevcu optužnica je podignuta protiv 89 osoba zbog primanja mita, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja isprava.

Profesori se terete za ukupno 159 krivičnih dela od kojih je 114 dela primanja mita i 45 zloupotreba službenog položaja.

U predmetu korupcije optužena su 23 profesora, 33 studenta i više od 30 posrednika koji se terete za korupciju, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje dokumenata.

Profesorki u Kragujevcu dva dana pred smrt poslali SMS da je umrla!

Optuženo je više profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Beogradu, Nišu i Novom Sadu, koji se terete da su pozitivne ocene upisivali u indekse za sumu od 500 do 750 evra, dok su diplome koštale od 12.000 do 16.000 evra.

Današnjem ročištu prisustvovala su 16 optuženih i tri advokata a naredna rasprava zakazana je za 28. septembar.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dddd

    21. septembar 2016 | 08:05

    Da optuzeni, ali ne i osudjeni, niti ce bilo ko biti osudjen u ovoj nasoj banani drzavi.Ne mogu da osude coveka koji je pisao krivicni zakon Srbije, a koji je glavnooptuzeni. Osam godina traje nesto za sta postoje materijalni dokazi, i snimci i izjave svedoka priznanja itd, ali sta treba da se desi da neko odgovara. POnekad mi stvarno nije jasno u kojoj to drzavi zivimo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA