GRABAR KITAROVIĆ PROTIV REFERENDUMA U RS: On je u suprotnosti sa Dejtonskim sporazumom!

- Mogući referendum je u suprotnosti s mirovnim sporazumom iz Dejtona, a međunarodna zajednica i odgovarajuća međunarodna tela uključujući i Savet za sprovođenje mira su ga osudili - rekla je hrvatska predsednica

  • 47

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas u Njujorku da je referendum o danu Republike Srpske (RS) najavljen za 25. septembar u suprotnosti s Dejtonskim sporazumom, i da se nada da neće biti sproveden.

Pogledajte spot kojim se građani RS-a pozivaju na referendum (VIDEO)

- Mogući referendum je u suprotnosti s mirovnim sporazumom iz Dejtona, a međunarodna zajednica i odgovarajuća međunarodna tela uključujući i Savet za sprovođenje mira su ga osudili. Nadam se da do toga neće doći - rekla je Grabar Kitarović novinarima u Njujorku na marginama Generalne skupštine UN-a, prenosi Hina.

Ona je dodala da Hrvatska čvrsto podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH u kojoj su Hrvati, uz Srbe i Bošnjake jedan od tri konstitutivna naroda, navodi Hina.

BOSANSKI GENERAL PRETI RATOM: Niko ne može da odnese deo BiH bez belaja, apsolutno spremni na rat, RS će nestati u sukobu

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Upitana da li je razgovarala s hrvatskim članom predsedništva BiH Draganom Čovićem, hrvatska predsednica je rekla da je s njim u stalnom kontaktu i da će razgovarati i s predsedavajućim predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem koji takođe učestvuje na Generalnoj skupštini UN.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojislav

    20. septembar 2016 | 21:59

    Kovinda stizem u ZG.

  • Opa bato

    20. septembar 2016 | 21:55

    Gospođo predsednice, ne petljajte se u ovo. Osudite ono što se dogodilo u Jasenovcu. Izvinite se za zločine, neće Vam kruna pasti sa glave!

  • Sudija

    20. septembar 2016 | 21:53

    Ova nije procitala ni Ustav Hrvatske a kamo li Dejtonski sporazum ali zna da lupeta kao i do sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA